Afbeelding
Foto Pexels

Wat zijn de belangrijkste kamerplanten trends van dit moment?

6 februari 2023 om 11:54 Partnercontent

Al een aantal jaren zijn planten een echte trend op het gebied van interieur, ze voegen echt iets toe aan je huis. Het is zelf nu hoe meer planten, hoe beter. Naast dat planten er leuk uitzien, zorgen ze ook nog eens voor meer zuurstof en een schone lucht. Het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen van planten gelukkiger worden. Genoeg redenen dus om je huis vol te zetten met leuke kamerplanten. Wil je graag weten wat de laatste trends zijn op het gebied van planten, hieronder lees je de belangrijkste die je zeker niet mag missen. 

Kies voor kleur

Kies eens wat anders dan een groene kamerplant en ga voor meer kleur in je interieur met een plant. Planten die een vrolijke kleur hebben zijn bijvoorbeeld een Stippenplant, Flamingoplant of een Bromelia. Zet je gekleurde kamerplant in een pot met kleur voor een extra vrolijke touch. 

Groene planten met grote bladeren

Ook een veelvoorkomende trend zijn planten met grote groene bladeren. Kamerplanten met grote bladeren zijn bijvoorbeeld een Paradijsvogelplant, Bananenplant en een Schaduwplant. Grote planten geven meer rust in huis en zorgen vaak voor een schonere lucht in huis. Vanwege deze eigenschappen zijn deze planten ook heel geschikt om in je kantoor te zetten.

Creëer je eigen ecosysteem

In 2022 zagen we al ecosystemen, ook in 2023 blijft dit zeker een trend. Je hebt verschillende varianten, een open of een gesloten variant. Een gesloten variant maak je bijvoorbeeld in een fles of weckpot. Het voordeel van een ecosysteem is dat het vaak heel makkelijk te verzorgen is, groene vingers zijn dus niet nodig. Een ecosysteem is een leuke accessoire om toe te voegen aan je interieur en het is een keer wat anders dan een normale plant. 

Verschillende planten groeperen

In de intro kon je het al lezen hoe meer planten, hoe beter. Dat geldt ook voor deze nieuwe trend. Het is namelijk helemaal hip om verschillende kamerplanten te groeperen. Je kunt de planten los in verschillende potten op een bijzettafel of op de vloer neerzetten, maar het is ook heel leuk om verschillende kleine planten in één grote pot doen. Kies kleine plantjes zoals de Pinus Pinea, Krokodillenvaren en Suikerdruifje.

Back to nature

Duurzaamheid en back to nature is een belangrijke trend en dat zie je ook in de trends wat betreft kamerplanten en de bijbehorende accessoires. Denk aan het gebruik van duurzame materialen zoals hout en rotan. Zet je plant bijvoorbeeld in een rotan mand om het natuurlijke effect extra te versterken. Kies planten met olijfgroen, grijze en roestbruine bladeren. Kamerplanten die goed passen bij deze trend zijn de Chinese vijg, Tabaksplant en Gatenplant.

Door te kiezen voor de bovenstaande planten zorg je dat jouw interieur helemaal is voorzien van de laatste trends op het gebied van kamerplanten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie