Afbeelding
Foto: Pexels

Belangrijke dingen waarop je moet letten bij de aankoop van een bosmaaier

Partnercontent

Een bosmaaier is een krachtig en veelzijdig werktuig dat kan worden gebruikt om overwoekerde gebieden op te ruimen en je tuin te helpen onderhouden. Of je nu een professionele hovenier bent of een hobbytuinier, het is belangrijk om gebruik te maken van een goede bosmaaier. Een populaire optie is bijvoorbeeld de Stihl bosmaaier. Er zijn echter wel veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een bosmaaier, zoals de grootte van de motor, het type handgreep en het gewicht van de machine. In dit artikel bekijken we een paar dingen waar je op moet letten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en het beste gereedschap voor de werkzaamheden uitkiest. 

Denk aan de grootte van de motor

Wanneer je een bosmaaier koopt, is het eerste waar je rekening mee moet houden de grootte van de motor. De motor geeft het vermogen aan en de tijd die je de machine kunt gebruiken voordat je opnieuw moet tanken. Er zijn twee hoofdtypen motoren voor bosmaaiers: motoren met elektrische ontsteking en dieselmotoren. Als je kiest voor een motor met een elektrische ontsteking dan is de kans groot dat een je gaat voor een klein en licht model. Dit type bosmaaier is voor een ieder goed te gebruiken. Ze zijn meer geschikt voor lichtere maaitoepassingen, zoals het maaien van onkruid en licht struikgewas. Dieselmotoren zijn krachtiger en worden vaker aangetroffen op grotere bosmaaiers. Ze zijn meer geschikt voor zwaardere werkzaamheden. 

Kijk naar het type handgreep

Het type handgreep op een bosmaaier kan van invloed zijn op de manier waarop het gereedschap aanvoelt en hoe je het gebruikt. De vorm van het handvat, zoals recht of gebogen, verschilt per fabrikant. Het comfort van het handvat verschilt van persoon tot persoon. Daarom is de beste manier om verschillende modellen uit te proberen en het model te vinden dat het beste aanvoelt in de hand.

Bestudeer de maaidraad

Het type draad dat in de bosmaaier wordt gebruikt, zal je helpen bepalen of de machine het meest geschikt is voor lichte of zware werkzaamheden. Een zware maaidraad op een motorzeis kan dikke vegetatie tot 3 cm diameter doorsnijden, terwijl een lichte maaidraad het best geschikt is voor lichte vegetatie tot 1 cm diameter. Een dikkere lijn zal duurzamer zijn en langer meegaan.

Bepaal het type veiligheidsvoorzieningen

De veiligheidsvoorzieningen op een bosmaaier geven de veiligheidskenmerken van de machine aan, zoals de aanwezigheid van een kantelmechanisme en een antivibratiesysteem. Het kantelmechanisme is ontworpen om te voorkomen dat de machine omvalt bij gebruik op oneffen terrein. Het is belangrijk dat je een model koopt met een kantelmechanisme, omdat dit het risico op letsel bij het omvallen van de machine kan verminderen. Een anti-vibratiesysteem helpt de trillingen te verminderen wanneer de machine draait, wat de vermoeidheid bij langdurig gebruik kan verminderen.

Voor een groot aanbod aan bosmaaiers met een goede prijs-kwaliteit verhouding kun je terecht bij Keizers

advertentie
advertentie