Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bespaar snel en gemakkelijk op het onderhoud van de auto

17 mei 2022 om 08:32 Partnercontent

De hoge inflatie maakt dat het leven duurder is geworden de afgelopen maanden. Met name de oplopende energieprijzen hebben de inflatie in de hand gewerkt. Daar niet helder is tot wanneer de hoge inflatie aanhoudt, zoeken consumenten naar mogelijkheden om te besparen. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is besparen op de kosten van het onderhoud aan je auto. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen de draagarm van een Seat Mii zelf aan te schaffen? Of te denken van de remschijven en bijvoorbeeld remklauwen van dit model? Ook voor andere modellen auto’s zijn losse onderdelen te bestellen via verschillende webshops. Het biedt verschillende voordelen en is bovenal voordeliger, dan het laten bestellen van deze onderdelen door een autogarage.

Voordelen van het online bestellen van losse onderdelen 

Het online bestellen van de draagarm van een Seat Mii of de remblokken hiervan hoeft niet per definitie te betekenen, dat je deze zelf onder de auto plaatst. Dat kan overigens wel! Steeds meer mensen repareren hun auto zelf, door online naar instructies te zoeken. Neem het online aangekochte onderdeel mee naar de garage, om deze hier op professionele wijze te laten plaatsen. Een garage kan op deze wijze zelf geen marge meer over het onderdeel bij je in rekening brengen. Het kan een flinke besparing opleveren.

Belang van het tijdig vervangen van de draagarm 

De draagarm is een essentieel onderdeel van de Seat Mii en andere modellen personenwagens. Het onderdeel zorgt voor de beweging die de wielen van de auto maken. Vaak bestaat een draagarm uit verschillende onderdelen. Denk aan de draagarmrubbers en een fuseekogel. Tezamen zorgen deze onderdelen voor een stabiele ligging op de weg. Zou dat niet het geval zijn, dan is het besturen van de auto lastig. Daarbij kan het niet tijdig vervangen van versleten onderdelen in de auto ertoe leiden, dat andere onderdelen sneller slijten dan normaal gesproken het geval zou zijn. Het leidt tot onnodig hoge onderhoudskosten.

Controleer de vloeistoffen in de auto en vul ze tijdig bij

Voor het onderhoud aan een auto hoef je niet direct naar de garage te gaan. Naast de mogelijkheid om een draagarm zelf te vervangen, is het belangrijk de verschillende vloeistoffen regelmatig zelf te controleren. Denk aan het oliepeil en de koelvloeistof. Een ander voorbeeld van een vorm van onderhoud wat je zelf uit kunt voeren: het controleren en op peil brengen van de bandenspanning. Een te lage bandenspanning is niet alleen slecht voor de auto, maar kan ook een hogere weerstand veroorzaken. Dit leidt tot een hoger brandstofverbruik. Zeker met de huidige hoge benzineprijzen loont het om de bandenspanning op orde te houden om daarmee de weerstand tot een minimum te beperken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie