Afbeelding
Photo by Minh Pham on Unsplash

Alles wat je moet weten over kunstplanten

18 januari 2022 om 10:50 Partnercontent

De natuur maakt ons vrolijk en blij, maar die natuur hoeft niet per se buiten gevonden te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat planten in huis ook ons humeur kunnen opvrolijken, en dat is één van de vele redenen waarom veel mensen groen in huis halen. Helaas is niet iedereen geboren met groene vingers. Planten zijn té duur om steeds te vervangen en daarom houden veel mensen er na een tijdje mee op. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, want de groene planten in onze huiskamers hoeven helemaal niet écht te zijn. Met de mooie kunstplanten van Easyplants kan je ook groen in huis halen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kunstplanten.

Hoe zien kunstplanten eruit?

Veel mensen denken bij kunstplanten nog altijd aan de lelijke plastic planten die je vroeger zag. Gelukkig zijn de kunstplanten van tegenwoordig niet meer van écht te onderscheiden. Ze worden gemaakt van betere materialen, zodat ze tot in de details kunnen worden nagemaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor de plant, maar ook voor de kunstbloem. Denk bijvoorbeeld aan de lelie, de roos of de narcis. Omdat de kunstplanten van Easyplants er zo realistisch uitzien, kan jouw brein het onderscheid maar moeilijk maken, en ziet alleen een groene huiskamer. Dit zorgt ervoor dat je brein een blij stofje aanmaakt in je hoofd, waardoor je humeur verbetert en jij je goed voelt in je woning.

Welke soorten kunstplanten zijn er

Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende kunstplanten op de markt. Bekijk bijvoorbeeld eens de kunstplanten van Easyplants. Deze gespecialiseerde webwinkel beschikt over een uitgebreid assortiment planten. Heb je een bepaalde plant die je erg mooi vind, maar die zeer lastig is in onderhoud? Kies er dan voor om deze plant als kunstplant te kopen. Van vrijwel iedere echte plant is tegenwoordig ook een kunstplant te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de cactus of de pannenkoekenplant. Er zijn meer dan genoeg kunstplanten om uit te kiezen. Kies wel verstandig, want kunstplanten gaan heel lang mee. Het is dus wel belangrijk dat je kiest voor een plant die je écht heel mooi vindt. Want in tegenstelling tot de echte plant gaan kunstplanten niet dood en staat de plant dus nog jaren in je huis.

Het schoonmaken van kunstplanten

Echte planten moet je goed verzorgen. Dat betekent niet alleen regelmatig water geven, maar ook bijvoorbeeld verpotten en plaatsen op een geschikte plek in de woning. Dit kost je niet alleen een hoop tijd, maar vereist ook een heleboel aandacht, vooral wanneer je meerdere planten in je woning hebt staan. Kunstplanten hoef je gelukkig geen water te geven, en een kunstbloem bloeit zowel in de schaduw als in de zon. Het enige wat je hoeft te doen bij kunstplanten, is de plant zo af en toe eens afstoffen met een vochtig doekje. Wil je ervoor zorgen dat ze lekker blijven ruiken? Zet de kunstplanten dan regelmatig even buiten, in de frisse lucht. Door het volgen van deze simpele schoonmaaktips blijft de kunstplant langer mooi, en behoudt hij zijn natuurlijke glans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie