Afbeelding
Photo by Erda Estremera on Unsplash

Alles wat je moet weten over een verhuisbedrijf

18 januari 2022 om 09:45 Partnercontent

Als je gaat verhuizen is de kans groot dat je een verhuisbedrijf in wil huren. Het inhuren van een verhuisbedrijf is gemakkelijk voor jou, biedt veiligheid en zorgt ervoor dat jouw spullen veilig aankomen op de nieuwe bestemming. Er bestaan een heleboel verschillende soorten verhuisbedrijven, zoals een student verhuis service, verhuisbedrijven gespecialiseerd in verhuizingen naar het buitenland, of juist verhuisbedrijven binnen Nederland. Hier lees je alles wat je moet weten over verhuisbedrijven.

Student verhuis service

Het eerste uitgelichte verhuisbedrijf is de student verhuis service. Het personeel van dit verhuisbedrijf bestaat voornamelijk uit studenten. Dit heeft als voordeel dat de verhuisservice low-budget is, omdat studenten niet veel kosten. Deze studenten zijn wel opgeleid tot professionele verhuizers. Hierdoor heb je dezelfde kwaliteit als bij een ander verhuisbedrijf, maar dan extra goedkoop.

Wat doet een verhuisbedrijf

Natuurlijk houdt een verhuisbedrijf zich bezig met de verhuisservice, maar daar valt meer onder dan je denkt. Uiteraard betreft het hier het daadwerkelijke verplaatsen van de spullen van je oude naar je nieuwe woning, maar het is meer dan dat. Het verhuisbedrijf doet ook aan het (de)monteren van meubels, het verhuizen en opnieuw aansluiten van witgoed, het afvoeren van grofvuil of puin en het bezemschoon opleveren van een pand.

 Als je in zee gaat met een verhuisbedrijf en je bent zelf niet handig of niet in staat om zulke taken uit te voeren, dan kun je die dus uitbesteden aan het verhuisbedrijf. De meeste verhuisbedrijven bieden in ieder geval een verhuisservice aan binnen Nederland, en sommigen zelfs binnen Europa.

Wat kost een verhuisbedrijf

Hoewel de service natuurlijk het allerbelangrijkste is, is het ook handig om te weten wat de kosten verhuisbedrijf zijn. Vrijwel overal betaal je voorrijkosten. Bij een verhuizing moeten er sowieso twee medewerkers mee en die kosten moeten verrekend worden. De volgende grote kostenpost is het inhuren van de verhuizers. Bij een student verhuis service is er één vast bedrag voor verhuizers, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Als je zelf ook meehelpt met het sjouwen, dan hoef je die uren al niet te betalen. Dat scheelt weer.

Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn de kosten voor de verhuiswagen per uur. Als je een aanhanger of verhuislift nodig hebt, dan kun je die ook per uur huren. Verder komen er nog brandstofkosten bij. En als je in het weekend verhuist krijg je ook nog te maken met een weekendtoeslag.

Tips bij het verhuizen

Nu je precies weet wat een verhuisbedrijf doet, wat de kosten verhuisbedrijf zijn en welke service ze aanbieden, kun je beslissen hoe je jouw verhuizing in gaat richten. Als laatste zijn er nog wat tips waarmee je nog goedkoper kunt verhuizen. De eerste is dat je familie en vrienden in kunt schakelen bij het verhuizen. Hoe minder professionele verhuizers je in hoeft te schakelen, hoe minder het uiteindelijk zal kosten. Ook kun je de kleine dingen die in een auto passen zelf al eerder verhuizen, zodat het verhuisbedrijf alleen de dingen hoeft te verhuizen die zelf niet lukken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie