Afbeelding
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Je huis verkopen? Kies voor een verkoopmakelaar

18 januari 2022 om 09:11 Partnercontent

Het verkopen van je woning is een stressvolle periode, waarin er veel onderhandelingen plaatsvinden én belangrijke contracten zullen moeten worden getekend. Wanneer je zelf niet beschikt over de benodigde kennis, is het lastig om dit allemaal alleen te doen. Gelukkig is er een oplossing: het inschakelen van een verkoopmakelaar. Neem Anne Fem nvm makelaar als voorbeeld, zij heeft niet alleen kennis van de woningmarkt maar is ook gewend aan keiharde onderhandelingen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld een hogere opbrengst. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf je huis te verkopen, maar waarom zou je dat doen wanneer deze professionele verkoopmakelaar in Amersfoort je kan helpen?

Het realiseren van de beste verkoopprijs

Laten we eerlijk zijn: onderhandelen is stressvol en ingewikkeld. Tenzij je gewend bent om vrijwel dagelijks zware onderhandelingen te moeten uitvoeren, is het vrijwel onmogelijk om de beste prijs eruit te halen. Dit is dan ook niet voor niets één van de populairste redenen voor het inschakelen van een verkoopmakelaar. Makelaars weten namelijk precies wat ze moeten doen om de beste prijs te realiseren tijdens het onderhandelingsproces. Anne Fem nvm makelaar is bijvoorbeeld één van die gespecialiseerde makelaars die niet terugdeinst bij harde woorden of dreigementen van de kopers. Het resultaat is in veel gevallen een hogere opbrengst, en door die winst heb je de kosten voor jouw verkoopmakelaar ook direct terugverdiend.

Kennis van de locale markt

Oké, jij hebt jaren in je oude huis gewoond maar weet je ook wat de buren hebben betaald voor hun woningen? Weet je wat de specifieke doelgroep is voor jouw woning, en welke faciliteiten op loopafstand liggen? Het is slim om te kiezen voor een makelaar die verstand heeft van de lokale markt. Woon je bijvoorbeeld in Amersfoort? Dan kies je natuurlijk voor een verkoopmakelaar in Amersfoort. Dit zorgt er namelijk voor dat de makelaar de omgeving kent, en precies weet wat kopers in deze regio zoeken. Hier kan de makelaar jullie verkoopstrategie op aanpassen. Zijn er in de afgelopen periode bijvoorbeeld veel jonge gezinnen in jullie wijk komen wonen? Dan kan de makelaar daarop inspelen, en in de advertenties aangeven dat het een kindvriendelijke wijk betreft. Als particulier zie je vaak dingen over het hoofd, maar makelaars zijn juist gefocust op de kleine details. Dit kan niet alleen je winst verhogen, maar kan er ook voor zorgen dat je huis minder lang te koop hoeft te staan.

Geen stress tijdens de verkoop

Je wilt een goede verkoopprijs, en je wilt dat het huis snel verkocht word. Deze wensen zijn normaal, maar kunnen een goede verkoop in de weg staan. Bij bezichtigingen kun je niet objectief naar de woning kijken, en tijdens onderhandelingen zal de stress alleen maar toenemen. Nog een reden waarom het slim is om een verkoopmakelaar in de hand te nemen. Jouw woning heeft namelijk geen emotionele waarde voor Anne Fem nvm makelaar. Zij kan onbevooroordeeld rondleidingen geven door het huis, en sterke onderhandelingen uitvoeren. Jij hoeft je ondertussen nergens zorgen over te maken, en kunt je volledig focussen op je nieuwe woning.

advertentie
advertentie