Afbeelding
Photo by Merakist on Unsplash

3 tips om je SEO te optimaliseren

6 januari 2022 om 15:12 Partnercontent

Er is weinig zo belangrijk als je een website hebt dan SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Als je dit goed uitvoert zal jouw website namelijk veel hoger ranken in Google, en trek je dus meer bezoekers. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans op verkopen of aanvragen, en dus is SEO van grote waarde voor elk bedrijf. Wil je weten met welke drie dingen je vandaag nog kunt beginnen om hoger te ranken? Lees dan snel verder en pas deze SEO tips direct toe op jouw website!

Gebruik de juiste zoektermen in je teksten

De positie die jouw website in de zoekresultaten heeft is grotendeels afhankelijk van de teksten op je website. Aan de hand van deze teksten ‘weet’ Google namelijk wat je te bieden hebt, en dus voor wie de content is bedoeld. Zodra mensen op relevante zoektermen zoeken, zal jouw website in de resultaten staan. Daarom is een van de belangrijkste SEO tips om zeer zorgvuldig de juiste termen te kiezen en te gebruiken in je teksten. Online zijn er diverse tools te vinden waarmee je een zoekwoordenonderzoek kunt doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een online marketing bureau als Doublesmart. Zij kunnen je precies vertellen wat het zoekvolume van al deze termen is, en hoeveel concurrenten reeds gebruikmaken van dezelfde woorden en woordcombinaties.

Maak gebruik van de metatitel en -omschrijving

Elke pagina en afbeelding op het internet heeft zijn eigen metatitel en -omschrijving. Dit zijn de korte stukjes tekst die mensen in Google zien als deze pagina of afbeelding in de zoekresultaten staat. Aan de hand daarvan besluiten ze op de link te klikken, of niet natuurlijk. Het niet invullen van de metatitel en -omschrijving is werkelijk een gemiste kans, want Google zal in dat geval zelf een stukje tekst van deze pagina kiezen om te tonen in de zoekresultaten. De kans dat mensen daarop klikken is vele malen kleiner, want het is vaak een beetje een onlogisch stukje tekst. Voor meer controle over wat mensen in Google van je zien moet je dus zelf je metatitels (max 60 tekens) en meta-omschrijvingen (max 160 tekens) schrijven. Weet je niet hoe? Contacteer dan de professionals van Doublesmart. Zij weten precies hoe je mensen zover krijgt om in Google op jouw link te klikken.

Doe aan linkbuilding

De content op jouw website is natuurlijk ontzettend belangrijk voor je ranking in Google, maar een hoge ranking valt of staat niet met je websiteteksten. Je moet namelijk ook aan linkbuilding doen, zodat Google denkt dat jouw content relevant is. Linkbuilding houdt in dat je probeert zoveel mogelijk andere (relevante!) websites naar jou te laten linken. Je doet dit niet zozeer om meer bezoekers te krijgen, maar wel om zelf hoger te ranken in Google. Je kunt zelf aan de slag gaan en andere websites contacteren, bijvoorbeeld met het voorstel een gastblog te schrijven, give-away te hosten of te betalen voor een blog. Vind je dit teveel gedoe? Dan kun je ook je linkbuilding uitbesteden aan Doublesmart. Je betaalt er dan weliswaar wat meer voor, maar het effect is vele malen groter, en bovendien gaat het een stuk sneller.

advertentie
advertentie