Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit zijn 3 tips om energiekosten te besparen

26 oktober 2021 om 09:54 Partnercontent

Het zal je vast niet zijn ontgaan, de stijgende energieprijzen. De energietarieven dreigen zelfs zo hoog te stijgen dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar wordt. In elk huis worden kosten betaald voor elektriciteit en gas. De hoogte van je kosten hangt natuurlijk af van de hoeveelheid die je gebruikt. Alle apparaten in huis maken ons leven een stukje makkelijker, bijvoorbeeld een koelkast, robotstofzuiger en vaatwasser. We zouden toch niet meer zonder deze apparaten kunnen? Het zijn wel echte energieslurpers in huis. En wat denk je wel niet van alle apparaten die ook nog eens opgeladen moeten worden? De stopcontacten in het huis zitten altijd vol! Niet gek dus dat de energierekening zo hoog is. Maar hoe krijg je die maandelijkse rekening lager? Wij geven je 3 tips om te besparen op jouw energiekosten.

Zonnepanelen

Je kunt geld besparen door middel van zonnepanelen, deze kun je kopen of zelfs huren. Zo kun je zonnepanelen huren op Hallostroom.nl. Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Omdat alleen de zon wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit draagt dit bij aan duurzame energieproductie. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die daglicht opvangen en omzetten in stroom, waardoor je het gelijk kunt gebruiken voor elektriciteit. Je hebt niet perse zon nodig om stroom op te wekken met de zonnepanelen. Ook op een bewolkte en regenachtige dag levert het elektriciteit op! Voor een land als Nederland komt dit goed uit. Zonnepanelen zijn super milieuvriendelijk en verhogen ook nog eens de waarde van je woning.

Goede isolatie

Als je je huis goed isoleert zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoeft de kachel ook geen overuren te draaien in de wintermaanden. Het kost natuurlijk wel wat om je huis goed te isoleren, maar je kunt het zien als een investering. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met spouwmuurisolatie. Dit is de ruimte tussen een binnenmuur en buitenmuur, die je kunt laten opvullen met isolatiemateriaal.

Overstappen

Naast zonnepanelen en een goede isolatie kun je ook overstappen van energieleverancier. Elke leverancier hanteert andere prijzen. Het kan veel schelen om jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Vergelijkingssites kunnen je helpen bij het maken van een keuze voor een nieuwe leverancier. Je kunt profiteren van exclusieve acties en welkomstkortingen! Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is ook makkelijk geregeld. Vaak regelt de nieuwe leverancier de beëindiging van je oude contract. Kostenbesparend én tijdbesparend!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie