Afbeelding
Foto door Sonja Venema form PxHere

Twee leuke handwerken om thuis te doen: nummers schilderen en diamond painting

15 september 2021 om 00:01 Partnercontent

De zomer is voorbij! We gaan weer aan het werk en de kinderen gaan weer naar school. Nog niet klaar met de ontspanning? Geen zorgen, met deze twee handwerken kom je heerlijk tot rust.

Nummer schilderen: Voor jong en oud

Laten we beginnen met nummers schilderen. Wat is dat nou precies? Schilderen op nummer is een handwerk voor jong en oud, samen of alleen. Bij schilderen op nummer ontvang je een canvasdoek, penselen en acrylverf. De bedoeling is dat het juiste kleurtje op het juiste nummer wordt geschilderd. Bijvoorbeeld, er staan op het canvas vakjes met de nummer 14, dan schilder je deze vakjes met de bijbehorende kleur. Denk maar aan mozaïeken. Beetje bij beetje wordt het lege canvas omgetoverd tot een echt schilderij. Bij schilderen op nummer kun je kiezen uit meerdere soorten canvassen. Dieren, bloemen, landschappen, steden of landen zijn enorm populair. Of wat dacht je van een echte Van Gogh of Vermeer? Prachtig om op te hangen in de woon- en slaapkamer. Het is zelfs mogelijk om jouw favoriete foto van bijvoorbeeld je huisdier, gezin of vakantie te schilderen. Jouw foto wordt dan geproduceerd tot een echt kunstwerk. Hoe cool is dat?

Schilderen op nummer: ook voor kinderen geschikt

Schilderen op nummer is een handwerk voor jong en oud. Je kunt kiezen voor 24 kleurtjes of 36 kleurtjes. Bij 24 kleurtjes zijn de vakjes groter, en dus geschikt voor kinderen. Wil je zelf lekker aan de slag? Kies dan voor 36 kleurtjes, waardoor het schilderij gedetailleerder wordt.

Diamond painting van jouw allerleukste foto

Een andere toffe handwerk is diamond painting. Het is hetzelfde idee als schilderen op nummer, maar dan met diamanten/steentjes. Afhankelijk van het ontwerp, ontvang je ongeveer 30 verschillende steentjes. Bij de productie van het ontwerp wordt het canvas bedekt met lijm. De bedoeling is dat je het juiste steentje met de bijgeleverde diamond painting pen op het canvas plakt. Verder ontvang je nog een pincet, wax en een schudbakje.

Diamond painting is een leuke en uitdagende handwerk dat in het begin even wennen kan zijn. Is het de eerste keer dat je gaat diamond painten? Bestel dan een klein formaat. Zo kan je goed oefenen en aanvoelen hoe het precies te werk gaat. Als je het leuk vindt om het vaker te doen, kies dan een wat groter formaat. De details van de foto worden dan meer zichtbaar en de gehele foto komt dan schitterend naar voren. Ook bij diamond painting kun je ervoor kiezen om een diamond painting eigen foto te bestellen. Kies voor een foto van goede kwaliteit zodat de foto goed tot z’n recht komt. Hierbij geldt ook, hoe groter het formaat hoe meer details van de foto zichtbaar zijn. De diamond painting is geschikt om in te lijsten en op te hangen in de woon- en slaapkamer.

Diamond Painting: Ronde of vierkante steentjes?

Bij diamond painting kun je kiezen tussen vierkante of ronde steentjes. Beide steentjes hebben een facetgeslapen oppervlak en een gladde onderkant. De vierkante steentjes zullen een gedetailleerder resultaat geven dan met ronde steentjes. Echter, de ronde steetjes zijn makkelijker te plaatsen omdat je de steentjes niet ‘scheef’ kunt neerzetten. Ook plakken ze sneller. Ronde steentjes worden aangeraden aan beginners, maar een ambitieuze beginner komt ook ver met de vierkante steentjes. Wil je meer glamour toevoegen aan jouw diamond painting? Kies dan voor de speciale steentjes. Deze steentjes zijn rond en schitteren door de zilveren coating. Het resultaat wordt sprankelender en de verschillende kleuren komen prachtig tot stand.

advertentie
advertentie