Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat is er verzekerd bij lekkage?

12 juli 2021 om 12:10 Partnercontent

Het is erg prettig om een koophuis te hebben, maar bij het hebben van een eigen woning, komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Je bent immers nog niet van al het gedoe af wanneer je een huis hebt gekocht. Er kunnen dan allerlei vervelende dingen gebeuren die jou mogelijk extra kosten bezorgen. Om dit te voorkomen is het van belang om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent, maar hoe verzeker je je huis tegen lekkage?

Een goede verzekering afsluiten

Als je ervoor wilt zorgen dat je woning verzekerd is voor schade door lekkage, is het van belang om een goede verzekering te hebben. Een goede verzekering zorgtt er namelijk voor dat je gedekt bent voor schade die is ontstaan door lekkage. Het is dan wel van belang om voor de juiste verzekering te kiezen aangezien niet iedere verzekering alle schade van een lekkage dekt. Daarom is het voor mensen die op zoek zijn naar een verzekering voor hun woning aan te raden om de verschillende mogelijkheden die ze hebben met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld een beter beeld krijgen van de verschillen tussen een woonverzekering en een inboedelverzekering

Een woonverzekering

Mensen die een woonverzekering hebben afgesloten voor hun huis, kunnen ervanuit gaan dat de schade die ontstaat door een lekkage wordt gedekt. Een woonverzekering is namelijk een combinatie van een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. De opstalverzekering zal de schade die als gevolg van de lekkage is ontstaan aan je woning vergoeden. Het gaat hierbij om vrijwel alle vormen van lekkage die in een normale woning kunnen ontstaan. Zo wordt de schade aan het huis die als gevolg van een lekkend dak of een lekkende waterleiding gewoon vergoed wanneer je een opstalverzekering hebt. Dit geldt dus ook voor mensen die een woonverzekering hebben. 

Een inboedelverzekering

Als je ervoor kiest om enkel een inboedelverzekering af te sluiten, is niet alle schade aan je woning gedekt. Met een inboedelverzekering verzeker je namelijk alleen je inboedel. De inboedel zijn alle spullen in het huis die niet aan het huis vastzitten. Wanneer er lekkage ontstaat en je vloerbedekking en je bank zijn hierdoor niet meer bruikbaar, zal enkel de bank vergoed worden door je verzekeraar. De vloerbedekking zit aan het huis vast en hierdoor is dit niet verzekerd wanneer je een inboedelverzekering hebt.

advertentie
advertentie