Afbeelding
Thuiskantoor

De 6 tips voor het verbeteren van je thuiskantoor

4 juni 2021 om 13:30 Partnercontent

Thuiswerken was in het begin nogal veel gedoe. Een kamer omtoveren tot kantoor, het aanschaffen van apparatuur zoals tablets en laptops om je werk goed te kunnen uitvoeren noem het maar op. Maar ondertussen werken we nu al een flinke tijd vanuit huis en is het eigenlijk niet meer weg te denken, sommige mensen willen zelfs helemaal niet meer terug naar kantoor. Maar je thuiskantoor moet wel volop inspiratie geven zodat je productief kunt blijven. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem, want wij vertellen je graag meer!

Ga voor wat groen met verse bloemen en planten

Het is bewezen dat planten zorgen voor minder stress, een geweldige reden om je werkplek dus in te richten met een aantal mooie planten. Naast wat leuke groene planten kun je er ook voor kiezen om wat kleur toe te voegen met een mooi bos bloemen. Met bloemen geef je persoonlijk aan jou ruimte, wat weer kan zorgen voor extra inspiratie en creativiteit.

Een gebruiksvriendelijke laptop

Naast de uitstraling van je thuiskantoor is het ook belangrijk dat je beschikt over een goede laptop. De plek waar je werkt veranderd, maar deadlines blijven bestaan dus niks is vervelender dan een laptop die niet snel is of telkens vastloopt. Maar een nieuwe laptop kopen kan een aardige uitgaven zijn. Hierom zul je slim rond moeten kijken. Gaan voor een refurbished laptop zoals een MacBook Pro kan een oplossing zijn. Als je bijvoorbeeld gaat voor een MacBook Pro uit 2014 dan betaal je maar €649 in plaats van de hoofdprijs van €1.849. Zo bespaar je honderden euro’s op de aanschafprijs van een MacBook die als nieuw functioneert.

Een locatie met veel licht

Bij het werken thuis moet je heel specifiek te werk gaan. Je wilt het liefst niet in de keuken zitten waarbij iedereen langs je loopt of in een andere kamer waarbij je snel afgeleid wordt. Wij adviseren om daarom een rustige plek te kiezen waarbij je ook voldoende daglicht hebt. Naast dat daglicht ook goed is voor de planten die je in huis hebt gehaald, word je er zelf ook productiever van en geeft het je meer energie. Een andere tip is het scheiden van je werk en privé. Dit is heel normaal op je werk, maar geldt ook voor het creëren van een werkplek thuis. Zorg ervoor dat je een aparte kamer hebt, als je werkdag dan voorbij is dan kun je gemakkelijk de deur dicht doen en je werkdag op die manier afsluiten. Dit zorgt voor een gezonde balans tussen je werk en privéleven.

Personaliseer jouw ruimte met posters of foto’s

Als je niet zo van planten van ander groen bent dan kun je jouw werkplek ook voorzien van andere versieringen. Denk bijvoorbeeld aan een poster van een kalmerend landschap. Een open veld, prachtig uitzicht van de bergen of misschien wel een poster van je volgende vakantiebestemming om je geïnspireerd te te houden en jezelf een doel te geven. Het personaliseren van je kantoor kan je een creatieve boost geven en dat is altijd mooi meegenomen.

Blijf gestructureerd werken

Je kent ze wel. Grote borden of planners waarop het schema staat voor die maand met daarop alle doelen, taken en deadlines die gedaan en gehaald moeten worden. Het zorgt voor structuur en houd je visie scherm en gefocust op wat er moet. Het toepassen van deze structuur is ook heel belangrijk bij het werken van huis. Of je nu gaat voor een desk planner of een simpel to-do lijstje, het is vooral belangrijk om een methode te kiezen die het beste werkt voor jou. Je kunt ook heel leuk een krijtbord aanschaffen of een muur schilderen met krijtverf voor hetzelfde effect.

Waar koop ik een goede laptop? 

Ben jij toe aan een nieuwe laptop, maar weet je nog niet precies waar je die het voordeligst kunt aanschaffen? Dan ben je bij refurbished.nl aan het juiste adres. Bij deze webshop koop je MacBooks, Dell lapops, Lenovo laptops en HP laptops met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Zij bewaken de kwaliteit van hun refurbished assortiment door uitvoerige controles te laten uitvoeren op hun gehele assortiment door specialisten. Omdat zij geloven in de kracht van hun assortiment krijg je standaard 3 jaar garantie op je aankoop. Daarnaast draag je met refurbished producten een steentje bij aan een duurzamere samenleving. Omdat er geen nieuwe laptop geproduceerd hoeft te worden kunnen er schaarse grondstoffen gespaard worden. Hierdoor bespaar je niet alleen honderden euro’s, maar ook het milieu. 

advertentie
advertentie