Afbeelding
Spiegelreflexcamera

Tips voor je mooiste vakantiefoto’s

18 mei 2021 om 10:07 Partnercontent

Heb je een mooie spiegelreflexcamera? Dan wil je daar natuurlijk ook de mooiste vakantiefoto’s mee maken. En daar kun je (ook als je denkt van niet) wel wat tips bij gebruiken! Fotograferen is namelijk een vak en de perfecte foto maken vergt soms wat tijd. Daarom zetten wij in deze blog wat tips voor je op een rijtje, lees snel verder als je meer succes wil hebben met je vakantiefoto’s!

Kies het juiste moment van de dag

Soms heb je niet de mogelijkheid om langer te wachten, maar als je langer in een stad bent kun je het best die ene plek fotograferen op het mooiste moment van de dag. Qua licht is dat het gouden uurtje, het laatste uur voordat het donker wordt. Maar ook een bepaalde gebeurtenis kan het perfecte moment zijn natuurlijk. Als je weet dat er elke middag om 16.00 uur iets speciaals gebeurt op dat pleintje in Rome, dan weet je dat je dan klaar moet staan.

Pak het juiste standpunt

Wil je een originele foto? Kies dan voor een ander camerastandpunt dan de miljoenen mensen voor jou. Fotografeer bijvoorbeeld om de hoek, vanaf de grond, of door bijvoorbeeld boomtoppen of een grasveld. Op die manier creëer je een originele invalshoek voor je foto en hoef je niet te vrezen dat je hetzelfde plaatje hebt als je vriend, familielid of collega.

Zorg voor voldoende geheugen en een volle accu

Om zeker te weten dat het perfecte plaatje ertussen zit is het verstandig meer dan 1 foto te schieten. Maar dan heb je natuurlijk wel een geheugenkaart nodig waarop je genoeg foto’s kwijt kunt. En ben je de hele dag op stap? Dan is het ook wel zo handig als je accu volledig opgeladen is voor je weggaat. Het zou zonde zijn als net op het moment suprême je camera uitvalt.

Koop een goede camera

Misschien ten overvloede dit advies, maar een goede camera is ook van groot belang voor een mooie vakantiefoto. Als je een beetje handig met fotografie dan is een spiegelreflexcamera echt iets voor jou. Je vindt er genoeg bij betrouwbare webshops als Kamera Express. Daar kunnen ze je ook bijstaan met tips en advies voor zowel de camera als de foto’s die je ermee gaat maken. 

advertentie
advertentie