Afbeelding
Utrecht

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Utrecht

17 mei 2021 om 10:27 Partnercontent

Ga je binnenkort een dagje uit naar de stad Utrecht? Dan zijn er een hoop dingen die je kunt gaan doen. Utrecht is tenslotte niet zomaar een van de populairste steden van ons land. Heb jij een uitje naar Utrecht op de planning staan en wil je alvast wat inspiratie opdoen over welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij brengen je op de hoogte!

De Dom

Zeg je de Dom, dan zeg je Utrecht. Als je naar de stad Utrecht gaat, kan een bezoek aan de Dom dan ook niet ontbreken. Je kunt hier dan ook niet omheen als je in Utrecht bent, want de Domtoren steekt overal bovenuit. Aan de overkant kun je de Domkerk bewonderen.

De Domtoren is maar liefst 112 meter hoog en is daarmee dan ook het hoogste gebouw van Utrecht. Iets dat leuk is om te doen tijdens jouw bezoek aan Utrecht, is om deze Domtoren te beklimmen. Dit kun je doen onder leiding van een gids. Als je ervoor kiest om de Domtoren te beklimmen, kom je meer te weten over de historie van de Domtoren en kun je tegelijkertijd genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

De Oudegracht

Utrecht staat natuurlijk ook bekend om de grachten. De bekendste gracht van de stad is toch wel de Oudegracht. Wat je kunt doen tijdens jouw bezoek aan Utrecht is heerlijk wandelen langs de Oudegracht. Je komt dan van alles tegen. Van leuke cafés en restaurants tot winkels en historische gebouwen: alles is hier te vinden. Wil je niet wandelend Utrecht ontdekken, maar via het water? Dat is uiteraard een hele leuke mogelijkheid. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een waterfiets, elektrische sloep of kano te huren. Dit is een prachtige optie om de stad eens goed te verkennen, want via het water kun je ook nog eens op extra plekken komen die te voet niet mogelijk zijn.

Centraal museum

Ben je een kunst en cultuurliefhebber? Dan kan een museumbezoek tijdens jouw dagje Utrecht eigenlijk niet ontbreken. Een museum dat je zou kunnen bezoeken, is het centraal museum. Dit museum staat bekend om het feit dat ze oude en moderne kunst aanbieden. Er zijn talloze kunstwerken te bewonderen, waardoor je hier ook wel een flinke tijd zoet kunt zijn. Hoe dan ook is een bezoek aan het centraal museum echt een aanrader als je het leuk vindt om musea te bezoeken.

Hoog Catharijne

Houd je ervan om winkels te bezoeken? Dat komt goed uit, want Utrecht heeft genoeg winkelmogelijkheden. Als je graag wilt winkelen tijdens jouw bezoek aan Utrecht, kun je ervoor kiezen om naar Hoog Catharijne te gaan. Dit is gelegen midden in het centrum van de stad. In dit winkelcentrum is altijd wat te beleven. Zo zijn er talloze winkels, van leuke boetiekjes tot ketens van grote merken. Ook zijn er veel horecagelegenheden te vinden. Een bezoek aan Hoog Catharijne is in ieder geval goed om te overwegen als je in Utrecht bent.

Utrecht heeft uiteraard nog veel meer te bieden, dit zijn slechts wat toffe voorbeelden. Let er wel op dat als je in Utrecht bent, je een hoop drukte kan verwachten. Als je van plan bent om met de auto naar de stad te gaan, kan het dan ook voorkomen dat het lastig wordt om een parkeerplek te vinden. Zeker in de buurt van het centrum van Utrecht is dit een lastige opgave. Het kan daarom verstandig zijn om alvast vooraf een parkeerplek te reserveren via Parkeren Utrecht. Zo kan jouw dagje Utrecht zorgeloos beginnen!

advertentie
advertentie