Afbeelding
De ideale zithouding

Verantwoord aan het werk met een ergonomische bureaustoel

4 mei 2021 om 14:50 Partnercontent

Gezondheid is je grootste goed. Ook tijdens het werk is het belangrijk dat je goed op je lichaam let, vooral nu we steeds langer leven en de pensioenleeftijd omhoog gaat. Dat geldt voor zware beroepen, maar ook vooral voor kantoorbanen. Hierbij zit je namelijk vaak, en dit is niet altijd even goed voor je lijf. Een slechte werkhouding kan een hoop klachten veroorzaken, zoals nekpijn, RSI en pijn in de rug. Wanneer er te lang mee wordt doorgelopen kunnen dit soort klachten chronisch worden of overgaan in iets ergers.

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je verantwoord achter je bureau kunt werken. Zo bestaan er ergonomische projectmeubelen die een gezonde werkhouding garanderen en ervoor zorgen dat klachten worden voorkomen.

Een ergonomisch ontwerp

De basis voor een goede zithouding is een ergonomische bureaustoel die je op veel manieren in kunt stellen. Een merk dat wij vandaag in de spotlight zetten is RH, een van Europas meest vooraanstaande producenten van ergonomische stoelen. Voor de productie van de kwalitatieve bureaustoelen wordt samengewerkt met ervaren ergonomen en ontwerpers. Zo voldoet elke stoel van RH aan de Arbonormen. 

De RH Logic 400 is de meest verkochte bureaustoelen uit de collectie van het merk. Hij is volledig instelbaar, wat het mogelijk maakt de stoel aan te passen naar de zitbehoefte van de gebruiker. Met optionele accessoires zoals nek- en armsteunen zorg je dat de stoel ideaal past bij jouw lichaam. 

De ideale zithouding

Welke zithouding ideaal is, is afhankelijk van jouw lichaam. Elk lichaam is namelijk anders en heeft andere afmetingen en verhoudingen. Een nuttig handvat voor het vinden van een goede zithouding zijn de Arbonormen. Ook een zitinstructie kan hierbij helpen. Zon instructie laat zien hoe je het beste kunt zitten, op welke punten je moet letten en hoe hoog je beeldscherm moet staan. Daarmee kun je problemen zoals nekklachten voorkomen. Aan de hand van zon zitinstructie kun je je ergonomische bureaustoel perfect afstellen, waardoor hij goed werkt voor jouw lichaam. Dit is belangrijk, vooral wanneer je je bedenkt dat tachtig tot negentig procent van alle bureaustoelen verkeerd is ingesteld.

Blijf in beweging

Om gezond te blijven werken is het ook belangrijk om gedurende de dag actief te blijven. Een ergonomische bureaustoel is een onmisbare basis, maar dit neemt niet weg dat je lichaam beweging nodig heeft. Wissel eens van houding of kom overeind om je uit te rekken of een glaasje water te pakken. Door voldoende te blijven bewegen houd je zowel je geest als lichaam vitaal. Zoek de houding die goed voor jou lichaam werkt, stel je stoel af op basis van een zitinstructie en loop tussen de middag eens een ommetje. Zo houd je je lichaam ook met een zittend beroep in topconditie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie