Afbeelding
Foto door Kateryna Babaieva via Pexels

Welke veiligheidsproducten heb jij nodig voor jouw personeel?

14 april 2021 om 08:29 Partnercontent

Veiligheid, het is iets waar niet heel vaak of lang bij stil wordt gestaan tot het al te laat is. Op een werkvloer zijn er wetten omtrent veiligheid maar iets extra’s doen gebeurt niet snel. En dat is eigenlijk heel erg, want als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis.

Veel werkgevers denken dat veiligheid duur is of moeilijk moet zijn, en doen daarom niet snel wat extra’s voor de veiligheid van de werknemers. Als er dan een ongeluk gebeurt wordt er gekeken wat er mis ging, dat wordt dan verandert en na de tijd kijken ze er niet meer naar om. Tot de verzekering belt en ze er achter komen dat zij niet verzekerd zijn bij nalatigheid. Dan loopt de rekening niet alleen snel op, maar het vertrouwen van de werknemers is ook in 1 klap weg.

Maar dat hoeft niet zo door te gaan. In dit artikel lees jij alles over veiligheid en wat jij kan doen om jouw werknemers op en top te beschermen. Laat ze weten dat jij om ze geeft en bescherm ze goed, zodat ze elke dag ongedeerd naar huis kunnen gaan!

De gevolgen van een onveilige werkplek

Voor de mensen die niet precies weten wat er zo verkeerd is aan het werken op een bouwplek zonder stalen neuzen of werken op grote hoogte zonder vangnet, beschermharnas of veiligheidsreling, laat ik je een paar voorbeelden geven.

Er komen vaak genoeg verhalen voorbij van mensen die klussen in de achtertuin in hun mooie spijkerbroek, sneakers en trainingsvest die toch wel vies mag worden. Al de hele dag zijn ze bezig zonder 1 schrammetje en zelfs geen splinter van de planken die ze zagen. Tot 1 van die planken op hun voet valt en ze een paar dagen moeilijk of niet meer kunnen lopen. Er zijn zelfs mensen die naar het ziekenhuis moeten om een hechting in hun teen te krijgen. Voetletsel zorgt er voor dat je dus niet kan werken. En geen werk is geen inkomen. Daar is jouw werkgever niet blij mee, maar ik denk jijzelf ook niet. Zorg dus voor de juiste bescherming, niet alleen bij jouw voeten.

Corona had een grote impact op heel veel mensen en hun baan. Zo ook op mijn vriend. Hij moest ander werk zoeken waarna hij bij een bedrijf terecht kwam die met zonnepanelen werkt. Dat is op grote hoogte en dus kom er de nodige regels bij kijken. Maar hij stond op het dak, zonder harnas, zonder vangnet en zonder reling. Als de keuringsdienst langs was gekomen zou hij niet alleen van het dak af moeten, maar kreeg hij ook een hele dure boete. Daarnaast zou de werkgever moeten stoppen tot de veiligheid beter was. Dat niet alleen, maar hij had, net zoals zijn collega’s, van het dak kunnen vallen. 2 verdiepingen is nog steeds hoog genoeg voor ernstig letsel. Uiteindelijk is het bedrijf gestopt doordat de klant het gebrek aan veiligheid had gemeld. Veiligheid is dus echt heel erg belangrijk!

Dingen die jij kan doen voor jouw werknemers!

In welke sector jij nou werkt, veiligheid komt overal terug. Natuurlijk verschilt het wel welke producten en verbeteringen jij moet maken en hebben. Een bouwbedrijf zal bijvoorbeeld wel helmen nodig hebben maar een groothandel zou alleen beschermende kleding nodig hebben als ze werken met zware dingen op lage hoogte.

Toch is het altijd handig om een EHBO koffer op de werkvloer te hebben. Hier zit alles in wat jij nodig hebt bij kleine ongevallen. Een EHBO koffer is overal verkrijgbaar maar niet elke is even goed. Veel mensen op het internet zijn erg onder de indruk van de EHBO koffers en veiligheidsproducten van Arbowinkel.nl. deze webwinkel heeft veel verschillende soorten producten om de veiligheid te verbeteren. Er zit voor elke sector wel iets tussen en je bent verzekerd van goede kwaliteit producten. Geef jouw werknemers niks minder dan het beste!

Daarnaast is het erg belangrijk om een opleiding voor BHV en dergelijke te volgen. Laat jouw personeel cursussen volgen over veiligheid en BHV zodat ook zij weten wat ze moeten doen bij een ongeval. E werk jij met brandgevaar? Doe dan ook een opleiding voor brandveiligheid. Zorg er voor dat iedereen weet wat hij of zij moet doen, ook als je op kantoor werkt. Bij Arbocentrum.nl kan je veel opleidingen vinden voor elk risico wat je kan hebben op de werkvloer. Als jij en jouw personeel weet wat zij moeten doen, dan is een zwaar ongeval al een stuk verder weg als wanneer jij alleen veiligheidsproducten op de werkvloer hebt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie