Afbeelding
Photo by Thomas Jensen on Unsplash

Je internetverbinding verbeteren doe je zo!

18 maart 2021 om 08:30 Partnercontent

Het internet is het afgelopen jaar alleen maar belangrijker geworden voor de mens. Dit komt omdat we meer tijd dan ooit in de eigen woning hebben doorgebracht. Het internet heeft er meer dan ooit voor gezorgd dat we contact konden behouden met onze dierbaren en naasten. De kwaliteit van de internetverbinding is daarmee ook belangrijker geworden! Als je aan het videobellen bent met familie, vrienden of collega’s dan wil je over een stabiele internetverbinding beschikken! In deze blog geven we je enkele tips om je internetverbinding gemakkelijk te verbeteren/stabiliseren. 

Plaatsing router

De plaatsing van de router is enorm belangrijk als het gaat om de kracht van de internetverbinding. Hoe vrijer de router in de woning wordt geplaatst, hoe beter het signaal zich ook kan verspreiden. De ideale plek voor een router zou exact in het midden van een grote kamer zijn. Nu is dit in de meeste gevallen geen optie dus zal je op zoek moeten naar de ideale locatie in jouw woning. Probeer in ieder geval de router zo ver mogelijk van muren af te plaatsen.

Internetsnelheid

Tijdens het kiezen van een internetabonnement voor thuis kun je kiezen uit verschillende internetsnelheden. Let hier dan ook goed op tijdens het internet vergelijken. Je dient hierin op te letten op de hoeveelheid MB’s bij upload en download. Hoe hoger deze cijfers zijn, hoe beter jouw internetverbinding zal zijn. Als je momenteel een abonnement hebt met lage MB’s upload en download kun je je abonnement laten aanpassen bij je provider. Je zult voor een snellere verbinding wel wat extra moeten betalen, maar vaak is het deze investering waard!

Wifi kanalen

De wifi de woning wordt uitgezonden door de router. Deze router zendt het signaal uit over een specifiek kanaal. Als je inlogt in je router dan kun je bekijken op welk kanaal jouw signaal wordt uitgezonden. Het kan soms enorm helpen om de router in te stellen op een ander kanaal. De kanalen worden namelijk niet alleen door jouw router gebruikt. Alle routers in jouw nabije omgeving zenden de signalen uit over dezelfde kanalen. Door te wisselen van wifi kanaal kun je op zoek gaan naar het minst gebruikte kanaal in jouw omgeving. Als je gebruik maakt van een rustiger kanaal zal jouw internetverbinding in veel gevallen enorm verbeteren!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie