Afbeelding
..

Waarom een goede landingspagina zo belangrijk is

2 augustus 2021 om 12:12 Partnercontent

Als je met de hulp van een zoekmachine op zoekt gaat naar informatie over een bepaald onderwerp of product toont de zoekmachine links naar webpagina’s. Deze webpagina’s bevatten relevante content over de door jouw gekozen zoekwoorden. De pagina waar je op terecht komt na het klikken op de link wordt ook wel een landingspagina genoemd. Op deze pagina wordt de bezoeker verleid om een bepaalde actie uit te voeren, zoals het kopen van een product of dienst of het invullen van een contactformulier. Het hebben van goede landingspagina is dus ontzettend belangrijk. In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Een landingspagina opzetten
Een landingspagina zorgt er dus voor dat de bezoeker de gewenste actie onderneemt. Een goede landingspagina voldoet aan een aantal eisen. Ten eerste moet de introductie van de landingspagina de bezoeker inspireren of motiveren. Na de introductie volgt relevante informatie die de bezoeker nodigt heeft om een beslissing te nemen. Noem bijvoorbeeld een aantal voordelen van jouw product of dienst. Het kan helpen om de lezer aan het einde van de tekst nog eens extra te overtuigen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van reviews van tevreden klanten. Je sluit de landingspagina af met een zogenoemde ‘call to action’. Dit kan bijvoorbeeld een knop op de website zijn met een krachtige korte tekst als ‘Bestel nu’.

Het is vooral voor bedrijven belangrijk om een goede landingspagina te hebben. Een bedrijf is afhankelijk van inkomsten en deze inkomsten zijn dan weer afhankelijk van bezoekers die er wel of niet voor kiezen een aankoop te doen. Je kunt nog zo hoog scoren in de zoekresultaten, maar als de bezoeker na het bekijken van jouw landingspagina de gewenste actie niet uitvoert, blijven de resultaten uit. 

Schakel hulp in
Geen tijd om een goede landingspagina op te zetten? Schakel dan de hulp in van Traffic Today. Traffic Today is een specialist op het gebied van digitale marketing. Het team van het bedrijf heeft veel ervaring met het opzetten van landingspagina’s en zorgt voor meetbare resultaten. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie