Afbeelding
Foto: Unsplash

Waarom in jouw huis meerdere spiegels niet mogen ontbreken!

21 december 2021 om 10:52 Partnercontent

Momenteel zijn grote spiegels een trend. Vroeger waren spiegels alleen functioneel en bedoeld om in te kijken. Tegenwoordig zijn spiegels niet meer alleen functioneel, maar vaak ook decoratief. Verruim je blik en laat eens een grote spiegel op maat maken voor een verrassend effect. Lees daarom vooral even verder voor tips en ideeën. Een spiegel kun je op meer plekken in huis toepassen dan je denkt.

Bij binnenkomst

Door een grote spiegel in de hal aan te brengen, wordt een hal lichter, ruimtelijker en sfeervoller. Een spiegel zorgt ervoor dat een kleine, donkere hal optisch groter lijkt en lichter wordt. Hoe groter de spiegel, des te groter het effect. De spiegel mag zelfs een hele wand beslaan. Zorg ervoor dat de spiegel daar wordt geplaatst waar er het meeste daglicht op valt. Komt er weinig of geen daglicht in de hal? Plaats dan een mooie staande lamp of een hanglamp (kroonluchter) voor de spiegel. Daardoor wordt het licht van de lamp weerkaatst.

In de woonkamer

Vaak worden spiegels in de woonkamer traditioneel boven een dressoir of boven een schouw geplaatst. Prachtig, maar wel voorspelbaar. Zet in plaats daarvan eens een grote spiegel ietwat schuin tegen een wand. De ruimte lijkt zo ook nog wat groter, zeker als je er nog een hoge lamp voor zet.

En wat te denken van een spiegelwand. Zo´n wand kan uit een groot stuk bestaan, maar ook modulair worden opgebouwd voor een speels effect. Een dergelijke spiegelwand kan ook in een slaapkamer worden toegepast.

Is jouw woonkamer smal? Door een grote horizontale spiegel te plaatsen, lijkt de ruimte wat breder.

Door een oversized spiegel bij een (eet-)tafel te plaatsen, lijkt de tafel twee keer zo groot.

In de slaapkamer

Uiteraard mag een (pas-)spiegel in de slaapkamer niet ontbreken, zeker wanneer er een kledingkast op de slaapkamer staat. Met een blik in de spiegel weet je zeker dat je er die dag goed opstaat. Bijkomend voordeel is dat een kleine slaapkamer groter lijkt door een grote spiegel. Heb je een donkere slaapkamer? Met een spiegel komt er meer licht de slaapkamer binnen.

Behalve een losstaande (pas-)spiegel, kun je er ook voor kiezen om een kledingkast van een of meerdere spiegels te voorzien. Misschien durf je het wel aan om een hele spiegelwand te plaatsen.

In de badkamer

Ook in een badkamer is een spiegel een onmisbaar item. Scheren, opmaken, haren modelleren, allemaal zaken waarbij een spiegel nodig is. De aangewezen plek is natuurlijk boven de wasbak. Heb je een dubbele wasbak? Dan kun je een hele grote spiegel plaatsen, maar ook twee aparte spiegels. Een extra spiegel in de badkamer is sowieso geen luxe, zeker als het huishouden uit meerdere personen bestaat. Er zijn ook spiegels verkrijgbaar met een ingebouwde make-up spiegel die extra vergroot.

Nog wat tips tot slot

Heb je een paneeldeur? Plaats op de panelen een spiegel op maat voor een verrassend effect. Ook op andere deuren, bijvoorbeeld een schuifdeur, kan een spiegel worden geplaatst.

In plaats van een hele grote spiegel, kun je er voor kiezen om meerdere kleinere spiegels op te hangen in een unieke samenstelling. Een apart effect bereik je ook door voor afwijkende vormen te kiezen. Ronde spiegels in diverse diameters of ruitvormige spiegels.

Een prachtig effect ontstaat wanneer je een spiegel niet strak aan de wand monteert maar wat ruimte erachter vrijlaat. Dan heb je ruimte voor het aanbrengen van verlichting achter de spiegel.

advertentie
advertentie