Afbeelding
Photo by Sean Do on Unsplash

Een gaming PC van hoge kwaliteit

18 januari 2022 om 07:44 Partnercontent

Ben jij een fanatieke gamer? Dan zou je moeten overwegen om een gaming PC van hoge kwaliteit aan te schaffen. Dit komt de game-ervaring namelijk erg ten goede, want dit soort computers zijn speciaal ontworpen om mee te gamen. Soms zien ze er van buitenaf hetzelfde uit als normale computers. Dit komt doordat de verschillen vooral aan de binnenkant zichtbaar zijn. Het scherm is overigens wel vaak wat groter. Zo kun je namelijk de game-omgeving beter zien, en wordt je als het ware meer het spel ingezogen.

 Een Game PC kopen: wat kost het?

Heb jij besloten dat je een game PC kopen wilt? Dan moet je allereerst beslissen hoeveel geld je uit wilt geven. Je kunt namelijk zowel een game PC kopen voor zo’n 400 euro, maar ook tot wel 3000 euro uitgeven. Even schrikken, zeker als je niet zoveel te besteden hebt. De gaming PC’s met een relatief laag prijskaartje voldoen echter ook al prima, en zijn in de basis al een stuk beter om mee te gamen dan standaard computers.

 Voor bovenstaande bedragen koop je als het ware de basis van je gaming PC. Daar bovenop komen nog de extra’s, als je die wilt tenminste. Kies bijvoorbeeld voor een extra externe videokaart, of een behuizing met een mooier uiterlijk. Alle opties die in de basisprijs zitten zijn namelijk standaard, en hoe meer je wilt toevoegen, hoe duurder hij uiteraard wordt. Het is ondanks dat echter zeer goed mogelijk om een high end game PC te kopen voor minder dan 1000 euro.

 Wat is de beste high end gaming PC?

Heb jij juist een flinke portemonnee en ben je bereid om een groot bedrag uit te geven aan een high end game PC? Dan kun je je geluk niet op, want dan zul je de meest flitsende, strakke en professionele PC ooit in huis halen. Denk aan een behuizing met prachtige verlichting erin verwerkt, een scherm met de meest hoge resolutie en de beste speakers, een super krachtige processor en vier harde schijven. Met zo’n exemplaar wordt gamen absoluut een gave ervaring.

Een van de beste high end gaming PC’s is de Hyperion. Deze super mooie PC is speciaal ontwikkeld om mee te gamen, en dat zie je terug in de krachtige processors, de stijlvolle witte behuizing, de maximale geheugensnelheid van 5333 Mhz en de vier harde schijven. Met een Hyperion (die overigens bekend is van YouTube) haal je de absolute topper onder de gaming PC’s in huis. Begint het al te kriebelen bij je?

Game PC zelf samenstellen of kant en klaar kopen?

Als je een high end game PC wilt kopen heb je de keuze uit een kant en klaar exemplaar of een PC die je zelf samenstelt. Veel computerwinkels hebben zelf al PC’s samengesteld in verschillende prijsklassen, waardoor je makkelijker kunt kiezen. Heb je echter voorkeuren die niet aansluiten bij deze standaard modellen? Maak dan een lijstje van waar jouw ultieme Gaming PC aan moet voldoen, en laat hem volledig op maat maken.

advertentie
advertentie