Afbeelding
Photo by Adam Rhodes on Unsplash

Het beste karper voer voor langs de waterkant

17 januari 2022 om 10:45 Partnercontent

Voor sommige karpervissers is het een soort obsessie geworden, het karper voer. Karpervissers willen namelijk zoveel mogelijk voer van de beste kwaliteit, voor een scherpe prijs. Er is keuze uit verschillende soorten karper voer dat je kunt inzetten tijdens het karper vissen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van boilies, pellets, partikels, tijgernoten, pop ups en veel verschillende soorten grondvoer. Vissers kun onderling hier eeuwige discussies over voeren. Iedereen heeft zijn eigen visie op de beste aanpak. Natuurlijk bestaat er geen gouden voertje, elk water waar je vist is weer anders, wel kan het zo zijn dat je per jaargetijde verbanden gaat zien.

Het beste karper voer

Je kunt tijdens het vissen met boilies een ontzettend dure of betaalbare boilie kopen. Het verschil in prijs kan in de merknaam zitten waar je voor betaald, of in de kwaliteit van de boilie. Vaak is het een combinatie van, dure boilies bevatten vaak duurdere grondstoffen die meer voeding bevatten. Goedkope boilies worden van de meest voordelige grondstoffen geproduceerd. Hierdoor kunnen deze boilies goedkoper op de markt worden aangeboden. Voor beide boilies zijn klanten, doe vooral waar jij je zelf goed bij voelt! Een duurdere boilie hoeft namelijk niet per definitie beter te vangen.

Karpervissers zijn het onderling niet vaak eens over de keuze van karper voerVeel vissers mogen graag zaden gebruiken tijdens hun sessie. Zaden zijn relatief voordelig, maar trekken ook witvis aan. Wanneer je het verschrikkelijk vindt om af en toe eens een brasem, winde of andere witvis tussendoor te vangen, kun je dit beter niet gebruiken. Natuurlijk zijn er wateren waar nagenoeg geen witvis zwemt, dan kan dit een perfect middel zijn!

Storten of strooien?

Soms zie je vissers met tonnen met voer langs de waterkant slepen. Je vraagt je dan soms af, wat ben jij in hemelsnaam van plan. Veel voeren kan goed werken, maar het kan ook compleet averechts werken. Wanneer de watertemperatuur nog relatief laag is, zullen karpers snel vol raken. Je zult in deze omstandigheden niet te veel moeten voeren. Ook zul je licht verteerbare producten moeten inzetten die je voert, anders zal de karper per direct vol raken. In de zomer en herfst zijn de omstandigheden daarentegen heel anders, de karpers eten veel en de witvis is ontzettend actief. Binnen deze periode kun je gerust wat meer voeren.

De beste aanbieders

Wanneer je karper voer gaat kopen, is het erg belangrijk om naar de grondstoffen en de versheid te kijken. Wanneer karper voer al erg oud is, zal het relatief ver ingedroogd zijn. Dit komt niet ten goede van de kwaliteit en aantrekkingskracht, de geur zal namelijk lang niet meer zo sterk zijn. Kijk daarom altijd goed wat je koopt. Er zijn een aantal specialisten op gebied van karper voer waar je topkwaliteit voer kan kopen, voor een scherpe prijs, gecombineerd met de beste kwaliteit. Ook op het gebied van partikels en tijgernoten is de kwaliteit erg belangrijk. Je wilt namelijk niet producten uit een oogst van een paar seizoen terug kopen. De noten en zaden zullen dan erg ver zijn ingedroogd en nemen daardoor weinig vocht op. Tevens zullen de tijgernoten lang niet zo goed slijmen als verse tijgernoten.

advertentie
advertentie