Afbeelding
Photo by Christin Hume on Unsplash

Waarvoor is je kredietwaardigheid zo belangrijk?

18 januari 2022 om 09:18 Partnercontent

Wat is kredietwaardigheid, en wat betekent dat voor jouw klanten en opdrachtgevers? Dit houdt in: alles wat je moet doen om ervoor te zorgen dat zij de facturen betalen die jij stuurt. Als je zekerheid hebt dat jouw klanten betalen, hoef jij je minder zorgen te maken over bijvoorbeeld je financiële verplichtingen. Denk hierbij aan je vaste lasten voor je huis, je werknemers of je investeringen. Als alles goed geregeld is, kun je altijd aan je verplichtingen blijven voldoen.

 Ook als jij zakendoet met jouw zakenpartners is het belangrijk om te weten wat kredietwaardigheid is. Hierdoor weet je of je bijvoorbeeld wel kunt beginnen aan een project of kunt starten met een nieuwe opdracht.

Kredietwaardigheid

Wat is kredietwaardigheid? Je bent kredietwaardig als je al je geldzaken op orde hebt en je facturen kunt betalen, én ook zeker weet dat jouw klanten de facturen kunnen betalen. Als dit niet het geval is, heb je namelijk een probleem. Het is daarom zeer belangrijk dat je kredietwaardigheid op orde is. Als jij aan je financiële verplichtingen kunt voldoen, ben je kredietwaardig. Als er wordt beoordeeld of je kredietwaardig bent, wordt er ook gekeken naar de betrouwbaarheid en de financiële positie waarin je verkeert. Het is dus belangrijk om dit allemaal goed op een rijtje te hebben. Als je denkt dat je dit zelf niet goed bij kunt houden, dan kun je terecht bij The Blue Factor. Zij helpen je met jouw debiteurenbeheer.

Wie zorgt voor mijn kredietwaardigheid?

Als jij iemand wil inschakelen die al jouw geldzaken op orde brengt, kijk dan eens naar The Blue Factor. Wellicht ken je ze al; zij kunnen jouw organisatie helpen om te zorgen dat alle facturen die je stuurt ook daadwerkelijk betaald worden, zodat jij daar zelf niet op hoeft te letten. Ze dragen de volledige zorg voor het debiteurenbeheer van jouw bedrijf. Het enige wat jij hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je bedrijf goed loopt, in de ondernemersrol. Hoe doen ze dit? Als ze een factuur sturen naar de klant betalen zij die eerst zelf, zodat jij als bedrijf het geld binnen 24 uur op je rekening hebt staan. Vervolgens betaalt de klant het bedrag aan The Blue Factor, zodat jij er niet op hoeft te wachten. Is dat niet ideaal?

The Blue Factor

Als je geïnteresseerd bent in The Blue Factor kun je een afspraak met ze inplannen zodat ze kunnen kijken of factoring iets voor jouw bedrijf kan gaan betekenen. Geen zorgen, ze kijken niet naar jouw kredietwaardigheid. Zij vinden het vooral belangrijk dat jouw opdrachtgevers financieel gezond zijn. Als dat allemaal in orde is, dan kunnen ze beginnen met zorg dragen voor het debiteurenbeheer van jouw bedrijf. Is dat niet wat elke ondernemer wil? Zo kan elke ondernemer zijn werk doen dat hij leuk vindt en hij kan ervan uitgaan dat alle geldzaken geregeld worden. Zo is ondernemen echt leuk! Je kredietwaardigheid op orde hebben is nog nooit zo makkelijk geweest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie