Afbeelding
Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Een luxe vakantie in Nederland

18 januari 2022 om 09:13 Partnercontent

Ga je dit jaar op vakantie in eigen land? De laatste jaren zijn we genoodzaakt om op een andere manier invulling te geven aan onze vakanties. Nu meer dan ooit kiezen we ervoor om ons eigen mooie kikkerlandje te verkennen. Ben je gek op alles wat de natuur te bieden heeft, maar wil je ook genieten van een luxe accommodatie? Dan is een villatent waarschijnlijk wel iets voor jou. Glamping in Nederland wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Het is namelijk een bijzondere manier om er even tussenuit te zijn. Toch verbonden zijn met de natuur, zonder dat je op luxe hoeft in te leveren. Ideaal toch? Lees in dit artikel meer over glamping in Nederland, oftewel: een luxe vakantie in eigen land!

Een villatent midden in de natuur

Nederland telt veel glampings. Deze bieden vaak zowel kampeermogelijkheden, als luxere accommodaties zoals een lodgetent of safaritent. Vind je het ook heerlijk om wakker te worden van vrolijke vogelgeluiden en omringd te zijn door bomen en planten? De meeste mensen die in de stad wonen ontbreekt het aan deze rustgevende invloeden. Veel mensen komen dan ook helemaal tot zichzelf midden in de natuur. De één gaat helemaal back to basics en gaat het liefst met een tent kamperen. De ander wil toch graag iets meer luxe en kiest voor een villatent waarmee je van alle gemakken voorzien bent. Gelukkig heb je op de meeste campings of glampings de keuze uit beide mogelijkheden!

Je eigen voorzieningen met een glamping

Wat veel mensen tegenstaat tijdens kamperen, is dat je alle voorzieningen moet delen. Als je pech hebt is de wc aan de andere kant van de camping, waardoor je een stuk moet lopen met een wc rol in je hand. Wanneer je aan het kamperen bent, ben je waarschijnlijk ook veel buiten. Wandeltochten fietstochten zijn geliefde activiteiten voor alle natuurliefhebbers. Na een actieve dag is het wel zo fijn om je in je eigen badkamer weer op te frissen. Met glamping in Nederland kan je gelukkig gewoon genieten van je eigen douche. Sterker nog, er zijn zelfs villatenten te huren waar je een jacuzzi helemaal voor jezelf hebt! Zo kom je met glamperen helemaal tot rust.

Je zit er altijd warmpjes bij op een glamping

Wanneer je op vakantie in eigen land gaat, is het altijd handig de weerberichten te bekijken. Het liefst heb je natuurlijk heel de vakantie zon, maar helaas hebben we daar geen invloed op. Waar je wel invloed op hebt, is de temperatuurregeling in je villatent. In tegenstelling tot een traditionele tent zijn glampingtenten voorzien van een warmteregelaar. Dit kan een verwarming zijn, maar ook een airconditioning. Zo zit je er in de wintermaanden alsnog warmpjes bij, en zweet je in de zomermaanden niet letterlijk de tent uit. Een glamping in Nederland heeft vakantiegangers dus veel te bieden. Of je nu romantisch een weekje samen weg wilt, of met een heel gezin onbezorgd op vakantie wilt gaan. Glamperen is zo gek nog niet!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie