Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych

Nieuwsgierig naar de vloer trends van dit komend jaar? Wij hebben ze!

27 oktober 2022 om 12:05 Partnercontent

Ieder jaar verandert er veel voor je interieur. Er komen nieuwe trends op, er zijn nieuwe materialen die gebruikt worden en er zijn nieuwe kleuren weer helemaal hot! Om deze reden is het natuurlijk belangrijk dat je up to date blijft. Op deze manier kun je zelf ook meedoen met de trends. Tegenwoordig kiezen veel mensen bij het leggen van een nieuwe vloer voor een laminaat visgraat vloer. Deze vloer gaat enorm lang mee en is ook nog eens goed voor vrijwel ieder interieur. Wij vertellen je graag meer over de komende vloer trends voor komend jaar!

Steeds meer natuurlijke materialen en kleurtinten

Het is niet de eerste keer dat deze trend gespot wordt, maar het is zeker wel een grote trend van dit moment! Tegenwoordig worden er namelijk steeds meer natuurlijke tinten gebruikt in het interieur en in de vloer. De trend zorgt voor veel rust in huis en een ontspannen sfeer. In de vloeren van Floer zie je deze trend dan ook zeker terugkomen. Voornamelijk de rustigere kleuren en vormen worden steeds vaker aangeschaft. Zo zie je in het assortiment bijvoorbeeld steeds meer de houtlook laminaat vloeren naar boven komen.

De visgraat vloer blijft razend populair

De visgraatvloer is ook geen compleet nieuwe speler meer in de markt, maar deze mogen we ook zeker niet vergeten. Voorheen zagen we het al wel eens terugkomen in oudere huizen, maar tegenwoordig is het weer helemaal in om een visgraatvloer te nemen. Nu wordt de vloer ook steeds vaker gecombineerd met industriële en moderne interieurstijlen. Het visgraat legpatroon is al ontdekt in de 16e en 17e eeuw. Toen werden landhuizen en kastelen er met een houten visgraat vloer gelegd. Tegenwoordig zien we het legpatroon met veel meer verschillende soorten vloeren. Het meeste wordt de visgraatvloer tegenwoordig gelegd met pvc of laminaat. Deze vloeren zijn namelijk veel goedkoper dan hout en zijn ook nog eens veel makkelijker in het onderhoud.


De pvc vloeren maken een opmars

We hebben het al een klein beetje gesteld, maar de pvc vloer is de laatste tijd bezig met een opmars. Dit heeft voornamelijk te maken met de vele toepassingen die je met de vloer kunt bewerkstelligen. De pvc vloer is namelijk gemakkelijk te leggen in een woning. Je hoeft er niet perse een specialist voor in te schakelen. Als je zelf een beetje handig bent met lijmen, kun je al snel de vloer zelf leggen. Daarnaast is de vloer op meerdere vlakken te onderscheiden van zijn concurrentie. Zo is een pvc vloer perfect om over vloerverwarming heen te leggen. De vloer is namelijk erg dun, waardoor de warmte gemakkelijk door de vloer naar de woning kan komen. Daarnaast is de vloer ook nog eens geluiddempend. Je hoort dus helemaal geen voetstappen als je over de vloer heen loopt.

De nieuwste trend: Japandi

De trend die je wellicht al eens voorbij hebt zien komen, Japandi. De naam doet de trend natuurlijk al vermoeden. Het is een mix tussen een Japanse en Scandinavische stijl. De trend is voornamelijk minimalistisch en licht. In de woonstijl ga je veel stijlvolle meubels vinden met een strak design. Qua accessoires is het minimalistisch en zie je veel natuurlijke kleuren en materialen terug. Als je een vloer moet kiezen voor deze stijl, raden wij zeker een houtlook vloer aan. Je kunt kiezen voor een echte houten vloer, maar veel mensen kiezen voor een houtlook laminaat vloer. Deze vloer is namelijk goedkoper en makkelijker in het onderhoud. Ze zijn daarnaast ook helemaal niet van een echte houten vloer te onderscheiden!

advertentie
advertentie