Afbeelding
Foto door Shaun Montero op Unsplash

De laatste trends voor de tuin!

27 oktober 2022 om 12:04 Partnercontent

Het wordt steeds belangrijker om tegenwoordig trends te volgen. Technologie zit in een versnelling en veranderingen gaan steeds sneller. Zo komen er iedere jaar nieuwe mobiele telefoons en andere gadgets uit die je moet aanschaffen. Deze snelle veranderingen zien we ook terugkomen in de tuin. De terrasoverkapping wordt steeds moderner en er zijn allerlei verschillende mogelijkheden om in te bouwen. In dit artikel zetten we graag de laatste trends voor de tuin op een rijtje.

Tuinbeleving is uitermate belangrijk

Ook in Nederland is helaas de verandering van het klimaat merkbaar. Ondanks dat we steeds meer kunnen genieten van warme zomerdagen in de tuin en onder het tuinhuis met overkapping, is het niet goed voor de aarde. De beleving in de tuin wordt hierdoor steeds belangrijker. We zijn namelijk steeds meer uren per jaar te vinden in de tuin. Om tuinbeleving toe te voegen aan de tuin, is het belangrijk om op zoek te gaan naar verschillende unieke decoraties. Op deze manier voeg je namelijk meer sfeer toe aan de tuin en krijg je een betere beleving. Als je bijvoorbeeld onder de overkapping van het tuinhuis plaatsneemt, kan het erg leuk zijn om te kijken naar een leuke tafelhaard of sfeerhaard. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je op een goede manier kunt genieten van de tuinbeleving!

Een overkapping in de tuin is een musthave!

Doordat we steeds meer tijd gaan spenderen in de tuin, is het belangrijk dat hier ook steeds betere voorwaarden voor worden gesteld. We zien tegenwoordig dat het voor Nederlanders steeds belangrijker wordt om een overkapping in de tuin te plaatsen. Dit geeft namelijk veel voordelen voor de tuin. Allereerst zorgt een overkapping ervoor dat je veel langer kunt blijven genieten van de tuin. Je zit namelijk altijd droog en de warmte blijft langer onder de overkapping hangen. Daarnaast zorgt een terrasoverkapping ook voor een bescherming van de tuinmeubels. Hierdoor blijven deze veel langer mooi en kun je er ook in de winter gemakkelijk gebruik van maken!


Buiten koken is de trend van tegenwoordig!

Of het nu zomer is of niet, Nederlanders gaan steeds vaker buiten koken. Dit komt doordat buiten en binnen met de terrasoverkapping steeds meer naar elkaar toe groeien. Hierdoor maakt het niet meer uit of het weer enorm goed is of niet. Zolang het mogelijk is, gaan we steeds vaker buiten koken. We doen de barbecue aan en gaan met een leuk gezelschap genieten van de lekkerste gerechten van de barbecue. Bovendien is er genoeg warmte te creëren met warmtelampen of haarden. Hierdoor wordt het buitenleven nog leuker en gemakkelijker.

Een zwembad in de tuin voor de zomer

In de zomer is het natuurlijk anders dan in de winter. In de zomer wordt er in Nederland steeds vaker gekozen voor het opzetten een zwembad. Ook zien we steeds meer huizen die ervoor kiezen om een zwembad in de tuin laten bouwen. Dit zwembad is weliswaar een dure aanschaf, maar hij geeft ook zeker een groot plezier. Zeker als je kinderen hebt, is het een zeer goede keuze om aan te schaffen!

Creatief omgaan met bloemen en planten

Ook zien we steeds vaker creatieve ideeën voor bloemen en planten. Omdat we steeds meer willen genieten op een terras, heeft dit invloed op het aantal bloemen en planten dat in de tuin te vinden zijn. Gelukkig wordt hier enorm creatief mee omgegaan. Zo zien we steeds vaker verschillende soorten bloembakken die ervoor zorgen dat er op het terras ook verschillende bloemen en planten te vinden zijn. Zo krijg je een perfecte combinatie van beide!

advertentie
advertentie