Afbeelding
Foto: Verasol

Aan de slag met de tuin in het voorjaar

22 april 2022 om 15:05 Partnercontent

Nu de zomer op hoog tempo dichterbij begint te komen, starten veel huishoudens met het opknappen van de tuin. Denk aan het weghalen van onkruid tussen de planten en heesters in de borders, het snoeien van de bomen en bijvoorbeeld het grondig reinigen van het terras. De kans is groot, dat er op de tegels van het terras een groene aanslag is ontstaan in de herfst en winter. Met schoonmaakazijn of bijvoorbeeld kokend water kun je deze groene aanslag als sneeuw voor de zon doen laten verdwijnen. Het voorjaar is niet alleen het moment om borders vrij van onkruid te maken, denk ook na over verbeteringen aan de tuin. Mogelijk heb je al eens overwogen om een overkapping in de tuin te plaatsen, maar kwam het daar voorheen nooit van. Dit is hét moment om de overkapping of veranda alsnog te plaatsen!

Verschillende mogelijkheden bij een overkapping 

Bij de keuze voor een overkapping in de tuin, heb je verschillende opties. Kies bijvoorbeeld tussen een overkapping van een hout, een overkapping van staal of aluminium met een glazen dak, enzovoorts. Je zou ook voor een serre kunnen kiezen. Verschil tussen een overkapping en een serre of tuinkamer zit in het feit, dat een serre volledig afsluitbaar is. Het maakt dat je hier ook in de herfst en winter kunt zitten, zonder het al snel te koud te hebben. Het is een aanvulling op de woonkamer in huis. Heb jij al een beeld bij het type overkapping wat goed past bij de inrichting van de rest van de tuin? Vaak is een overkapping met verschillende extra’s te bestellen.

Voordelen van een overkapping in de tuin 

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een overkapping in de tuin te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het comfort wat een overkapping je biedt. Je kunt al vroeg in het voorjaar naar buiten! Dat geldt in het bijzonder voor mensen die hun overkapping combineren met een terrashaard (op gas). Een ander voordeel van een overkapping zit in het feit, dat je bij een zomers buitje niet direct naar binnen hoeft te gaan. Vaak is het ook tijdens een regenbui warm genoeg om buiten te blijven. Door voor een overkapping met een glazen dak te kiezen, wordt er geen licht uit de woonkamer ontnomen. Enig nadeel van een glazen dak is wel, dat deze regelmatig schoon moet worden gemaakt.

Opknappen van de tuin voor de zomermaanden

Lijkt een overkapping in de tuin jou ook interessant? Het voorjaar is het ideale moment om de overkapping te laten plaatsen. Over het algemeen geldt dat een model van aluminium of staal duurzamer is, dan een overkapping van hout. Het nadeel van hout is onder meer, dat het grondvocht in de houten palen kan trekken. Je lost dit op door een betonpoer te gebruiken. De kans is echter groot dat er alsnog vocht in het hout trekt, bijvoorbeeld tijdens een regenbui. Ook met een aluminium of stalen frame behoudt de tuin z’n natuurlijke look; combineer deze constructie met een aantal bloempotten onder de overkapping.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie