Afbeelding
Photo by engin akyurt on Unsplash

Ruzie met je echtgenoot? Schakel hulp in

18 januari 2022 om 10:52 Partnercontent

Het loopt al een poos niet lekker met jou en je echtgenoot, en uiteindelijk besluiten jullie te scheiden. Dat is natuurlijk al vervelend genoeg, laat staan als jullie samen niet door een deur kunnen. Zeker als er kinderen in het spel zijn of als er flinke meningsverschillen bestaan op financieel vlak is het goed om een mediator in te schakelen, bijvoorbeeld via www.descheidingsmediator.nl Zo’n scheidingsmediator is volledig onpartijdig, en helpt jullie beide om er op een prettige manier een punt achter te zetten en de boel te regelen. Deze persoon zal tussen jullie bemiddelen, en het voor beide belangen opnemen, zonder zelf een mening te geven over wat er gebeurt. Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om deze vorm van hulp in te schakelen, want het is prettig als er iemand met jullie meekijkt met wie beiden geen relatie hebben, en die verstand heeft van alles wat er geregeld moet worden.

Zoek een mediator met wie je een klik hebt

Of je nu een mediator in Enschede zoekt, in Amsterdam of in een andere grote stad, het belangrijkste is dat je direct een klik met deze persoon voelt. Je gaat immers een vrij intensief contact met deze mediator aan, en beide personen moeten zich daar prettig bij voelen. Heb je er na het eerste gesprek geen goed gevoel over? Zoek dan een andere mediator in Enschede, of net in welke stad je woont… Even googelen levert vaak al meerdere resultaten op, zeker als je in een grote stad woont.

Hoe gaat mediation in zijn werk?

Of je nu bij de scheidingsmediator aanklopt of bij een andere, mediation heeft vrijwel altijd eenzelfde soort opzet. Jullie krijgen altijd een gratis kennismakingsgesprek, waarin duidelijk zal worden waar jullie tegenaan lopen. Beide partijen kunnen hun ongenoegen uiten, en natuurlijk hun wensen. Dit kunnen financiële wensen zijn, maar ook wensen (of eisen) op het gebied van de omgang met de kinderen. Er komen daarnaast nog veel meer zaken bij een scheiding kijken, en een mediator heeft van al deze zaken verstand. Het is belangrijk dat je tijdens dit eerste gesprek precies aangeeft wat je verwacht, en hoe je zelf graag ziet dat de zaken geregeld worden. Dit voorkomt miscommunicatie en verwarring tijdens het verdere traject.

Scheiden met hulp

Tijdens het gehele traject zal de mediator met jullie in gesprek blijven over hoe alles geregeld wordt, en proberen te bemiddelen zonder partij te kiezen. Deze neutrale rol is heel belangrijk, en de mediator zal dan ook heel nuchter de zaken bij naam noemen, en geen confrontatie uit de weg gaan. Het is vaak voor beide partijen nodig om water bij de wijn te doen, en dat op meerdere vlakken. Een goede mediator weet een creatieve oplossing te vinden op alle meningsverschillen, en kan de partners zelfs elkaar doen begrijpen. Vaak zijn vele problemen namelijk het gevolg van miscommunicatie en een grote berg frustratie, en een mediator prikt daar zo doorheen. Doe jezelf en je (ex)-partner dus een plezier en ga voor mediation, zeker als jullie na de scheiding nog met elkaar door een deur willen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie