Afbeelding
Foto: Pxhere

Zo maak je je tuin mooier

17 februari 2022 om 16:29 Partnercontent

Als je een tuin hebt, dan wil je daar ook heerlijk van kunnen genieten. ’s Avonds na het werk nog even met een drankje onder de overkapping of op zondagochtend lekker lui aan de dag beginnen met een kop koffie op die heerlijke loungebank in het zonnetje. De werkelijkheid is alleen vaak anders. Heel veel mensen vergeten iets aan de tuin te doen als ze een nieuw huis betrekken. Alle aandacht gaat naar de inrichting en jammer genoeg niet naar de tuin. Hoog tijd dus om daar bij jezelf iets aan te veranderen. Hier geven we je een aantal tips zodat het jou ook lukt een schitterende tuin te creëren.

Zorg voor de juiste schutting

Tuinplanten, bloemen, terrastegels, overkappingen, loungezitjes: allemaal leuk en belangrijk, maar als er een oude verrotte schutting omheen staat, valt alles toch een beetje in het niet. Begin daarom met kritisch naar je schutting te kijken. Is hij nog mooi en praktisch genoeg of is hij juist echt aan vervanging toe? En als je hem gaat vernieuwen, denk dan goed na over het materiaal van je nieuwe schutting. Ga je voor hout, kunststof, steen of kies je liever voor een natuurlijke afscheiding met planten en bomen?

Deel de tuin praktisch in

Vervolgens ga je kijken hoe je je tuin nu zo praktisch mogelijk in kunt delen. Houd daarbij rekening met de stand van de zon op meerdere momenten van de dag. Maak een terras direct aan huis, maar kijk ook of je op een andere plek in de tuin nog een zitplek kunt maken. Zo kun je de hele dag genieten van de zon (of juist de schaduw als je dat liever hebt) in je tuin. Maak mooie looppaden van bijvoorbeeld tegels, stenen of grind naar de verschillende plekken toe en probeer er een geheel van te maken.

Schakel een tuinarchitect in

Is zelf een tuin ontwerpen toch niet helemaal iets voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om hier een tuinarchitect voor in de arm te nemen. Dat kost natuurlijk wel wat extra geld, maar dan weet je ook zeker dat aan alles gedacht wordt bij het ontwerpen en creëren van je tuin. Misschien dat je dat ene spaarpotje dat je gemaakt had hiervoor aan kunt spreken? Of probeer antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoeveel kan ik lenen?’ om toch over wat meer financiële armslag te beschikken. Kortom, onderzoek wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw situatie en maak dan een beslissing.

Vergeet de verlichting niet

Hoe vaak komt het niet voor dat iemand een schitterende tuin heeft, maar duidelijk niet heeft nagedacht over de verlichting? Door daar bij het ontwerpen van je tuin al mee bezig te zijn, zorg je ervoor dat je op de juiste plekken in je tuin lichtbronnen hebt. Handig voor jezelf om nog iets te kunnen lezen als het donker wordt en leuk om naar te kijken als je bijvoorbeeld led tuinlampen op je beplanting of de vijver richt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie