Afbeelding
Photo by Nils Stahl on Unsplash

Waarom kiezen mensen voor een ronde houten tafel?

18 januari 2022 om 10:58 Partnercontent

Hoeveel tijd spendeert jouw gezin aan de keukentafel? Als je er even over nadenkt spendeer je vaak veel meer tijd aan de eettafel dan je misschien in eerste instantie zou denken. Niet alleen is dit de plek waar word gegeten, maar er worden ook vaak goede gesprekken gevoerd en er word steeds meer gewerkt en gestudeerd. Je zou de keukentafel dus eigenlijk kunnen zien als de plek om samen te komen. Natuurlijk is het dan belangrijk dat de tafel bij jou en je gezin past. Één van de meest populaire eettafels van dit moment is de ronde houten tafel. Toch vragen veel mensen zich af waarom ze hun veilige en vertrouwde rechthoekige eettafel zouden moeten inruilen voor een rond exemplaar. In dit artikel lees je alles over de ronde tafel, en waarom deze tafel zo ontzettend populair is.

Sfeervol en gezellig

Waar ga je zitten wanneer je een kopje thee drinkt met je beste vriendin? Precies, aan de keukentafel! De keukentafel is een zeer belangrijke plek in huis, en deze plek moet sfeervol en gezellig aanvoelen. Een rechthoekige eettafel kan kil en hard aanvoelen, terwijl een ronde tafel juist zorgt voor eenheid en rust in een woning. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de ronde tafels van Mistertafel.nl. Doordat de ronde houten tafel geen hoeken heeft is het de perfecte tafel om ‘s avonds aan te borrelen en ‘s ochtends uitgebreid aan te ontbijten. De ronde vorm bevordert namelijk het oogcontact tussen alle mensen aan tafel. Iedereen kan elkaar aankijken, want niemand zit precies naast elkaar en er zit nooit iemand ‘tussenin’. Dit bevordert niet alleen de tafelgesprekken maar zorgt ook voor dat gezellige gevoel.

Geen scherpe hoeken

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal weleens tegen de hoek van de tafel opgebotst. En we weten allemaal hoe vreselijk zeer dat kan doen! Met de aankoop van een ronde tafel zijn al deze problemen voorbij! In tegenstelling tot de rechthoekige tafel, heeft de ronde tafel namelijk helemaal geen hoeken waar je tegenop kunt botsen. De ronde vorm zorgt er juist voor dat alle randen van de tafel netjes zijn afgewerkt. Dit is één van de redenen waarom ronde tafels zo enorm populair zijn bij gezinnen met jonge kinderen. Jij hoeft je geen zorgen meer te maken, en je kinderen kunnen rustig spelen aan- en rondom de keukentafel.

Perfect voor kleinere ruimtes

Niet iedere woning is gezegend met een ruime keuken of eetkamer. Wanneer je klein woont, kan het lastig zijn om de perfecte tafel te vinden. Zeker wanneer je wel veel gasten ontvangt, en dus moet beschikken over een sfeervolle keukentafel. Gelukkig zijn ronde eettafels zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Een ronde tafel neemt namelijk niet alleen minder ruimte in beslag, maar je kunt ook gemakkelijk rond de tafel heen lopen. Daarnaast kun je gemakkelijk extra stoelen bijschuiven wanneer er bijvoorbeeld vrienden komen eten. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, en wil je zelf ook op zoek naar een ronde houten tafel? Kijk dan eens op Mistertafel.nl voor meer inspiratie én een uitgebreid assortiment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie