Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kies het perfecte tv meubel voor elke interieurstijl met deze tips

29 oktober 2021 om 07:00 Partnercontent

Er zijn een aantal meubelstukken die in vrijwel elk huis staan. Een bank, een eettafel, bed en tv meubel zijn voorbeelden daarvan. Zo’n meubelstuk moet misschien in elk huis staan maar dat betekent niet dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Sterker nog: er zijn tv meubels die zo verschillend zijn dat je zonder kennis niet zou weten dat ze hetzelfde doel dienen.

Dat is goed nieuws. Het betekent namelijk dat er ook voor elke interieurstijl een passend tv meubel te vinden is! Of je nu houdt van landelijk of vintage, modern of industrieel: er is een tv meubel dat erbij past. Met deze tips match je meubels zonder moeite aan jouw woonstijl.

Industrieel: rauw en onbewerkt

De industriële woonstijl kenmerkt zich door rauwe, onbewerkte materialen. De stijl is onder andere geïnspireerd op bedrijven en fabrieken uit de industriële revolutie. In die tijd zag je veel baksteen, open leidingen, gietvloeren, steen en donkere kleuren. Allemaal elementen die we ook terug zien komen in deze woonstijl.

Wil je een tv meubel dat past bij een industriële stijl? Kies voor sloophout of onbewerkt hout. Dat, in combinatie met staal, is een écht industrieel item. Het zwevende tv meubel van sloophout met metalen knoppen is bijvoorbeeld perfect. Maar ook zonder hout kun je veel kanten op: een open metalen kast past ook goed in deze stijl.

Vintage: romantisch en oud

Vintage is nog een stapje voor antiek. Het is vaak geïnspireerd op woonstijlen uit de jaren 50, 60 en 70. In die tijd werd er veel eikenhout gebruikt. Een eikenhouten tv meubel is dus een optie.

Vintage betekent ook vaak ronde hoeken en vormen. Waar modern vooral strak en hoekig is, zien we in een vintage interieur meer zachte vormen. Maar ook zachte kleuren horen helemaal bij deze woonstijl, dus je kunt ook kiezen voor een tv meubel in een bijzondere kleur.

Modern: strak en rustig

Een modern interieur is heel prettig als je graag rust in je omgeving hebt. Modern betekent vaak namelijk weinig accessoires, neutrale kleuren en strakke vormen. Dat is heel goed te combineren met een simpel tv meubel.

Denk bijvoorbeeld aan een zwevende tv meubel met een lak uitvoering in het zwart of wit. Dit past niet alleen perfect bij het moderne interieur maar ook bij de televisie zelf. Een kast met dunne poten is een optie, maar een zwevend meubel ook. Wit op wit zien we ook veel in het moderne interieur dus ben niet bang om een wit meubel op een witte muur te hangen.

Laat je inspireren

Welke keuze je ook maakt: een tv meubel heeft een prominente plek in je kamer dus denk er goed over na. Bezoek showrooms, bekijk websites en doe alles dat je kunt doen voor inspiratie. Zo vind je ongetwijfeld het perfecte tv meubel voor jou!

advertentie
advertentie