Liesbeth, Debby en Sharon.
Liesbeth, Debby en Sharon. Floor Makelaardij

Liesbeth van Hardeveld, Debby van de Kasteele en Sharon Franken: vakvrouwen van Floor Makelaardij

17 mei 2023 om 12:30 Zakelijk

SOEST/BAARN Natuurlijk kunnen ze even tijd vrijmaken voor het magazine Vakvrouwen, maar tijd is wel schaars voor het trio Liesbeth, Debby en Sharon van Floor Makelaardij aan de Brinkstraat 2 in Baarn. ,,Het is weer lekker druk. De markt had een dipje van oktober tot februari, maar de prijzen zijn nu afgetopt. Kopers zijn ervan doordrongen dat de markt stabiliseert en ze zijn inmiddels gewend aan de verhoogde hypotheekrente”, vertelt Liesbeth van Hardeveld. De ervaren makelaar weet waar ze over praat. Ze zit al ruim veertig jaar in het vak. ,,Ik was 18 jaar toen ik begon in het vak. De makelaarswereld was toen echt nog een mannenwereld. Maar, met kennis van zaken en mondigheid bleef ik overeind. Inmiddels werken er meer vrouwen dan mannen in de makelaardij.”

Liesbeth begon haar loopbaan bij de Baarnse vestiging van Kamerbeek Makelaardij. Daarna heeft zij zich het vak verder eigen gemaakt bij Boon Makelaardij in Bilthoven en Bosch en Duin. Na terugkomst in Baarn in 1992, bij een Baarns kantoor, begon zij na een paar jaar haar eigen kantoor dat aan het einde van het afgelopen jaar is opgegaan op in Floor Makelaardij.

Aandacht en tijd

Zo werden Liesbeth -Register makelaar en taxateur (RMT) -, Debby - assistent makelaar met nog één examen te gaan voor kandidaat-makelaar - en Sharon - bijna klaar als assistent-makelaar - naast vakcollega’s ook kantoorcollega’s. In hun vrije tijd is hun grootste hobby: de paarden en dressuur.

De samenwerking verloopt gesmeerd zegt het trio in koor. Liesbeth: ,,Ik ben heel blij deel te kunnen uitmaken van een professioneel team dat fijn samenwerkt. Dat zeggen mijn opdrachtgevers ook en zij hebben dit gemerkt doordat we vanaf januari heel veel verkocht hebben. Mede hierdoor zijn we nu het kantoor geworden met het hoogste aantal verkochte woningen in Baarn! De negatieve markt is doorbroken en dat is echt super.”

Goede mix

Debby vertelt: ,,Als je een goede mix kan maken tussen mannen en vrouwen dan werkt dat ideaal. Samen met Bas vormen wij een goed samengesteld team. Het verschil? Er wordt gezegd dat bij vrouwen de emotionele voelsprieten meer aan staan, maar dat is niet iets waar wij heel bewust mee bezig zijn. We werken met een leuk team, dat opmerkzaam en invoelend is, man of vrouw maakt bij ons gelukkig niets uit. In ons vak is iedere aan- of verkoop anders en het is echt fijn dat je mee kunt werken aan de koop van een ideaal huis voor kopers en dat je verkopers blij maakt met de perfecte koper en de beste prijs.”

Gastvrijheid

Voor Sharon is gastvrijheid bij Floor Makelaardij vanzelfsprekend. ,,Wij zijn met ons team het spreekwoordelijke visitekaartje maar wij zijn ook de personen waar onze klanten hun vertrouwen in uitspreken. Dan verwacht men terecht van ons dat wij heel goed op de hoogte zijn van wat er speelt op de huizenmarkt. Naar de makelaar gaan is spannend. Dan is het wel zo prettig als de mensen die je daar tegenkomt heel toegankelijk en oprecht geïnteresseerd zijn, juist bij emotionele zaken zoals echtscheiding of overlijden. Zo toon je als makelaar je actieve betrokkenheid.”

Floor Makelaardij
Brinkstraat 2 Baarn
www.floormakelaardij.nl
tel: 035-5287010

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie