JBV Notarissen.
JBV Notarissen. Peter Beijer

Aan de tafel bij JBV Netwerk Notarissen

17 mei 2023 om 09:30 Zakelijk

SOEST/BAARN JBV Notarissen is een bekende naam in Soest en omgeving. Dat is niet verwonderlijk. Bijna iedere volwassene in het dorp heeft in zijn of haar leven direct of indirect met het notariskantoor te maken gehad. Want aan de stevige tafel in het statige kantoor aan de Van Weedestraat 2 gebeurt heel veel. Huizen verwisselen van eigenaar, ondernemingen worden opgericht, samenlevingscontracten worden afgesloten of juist ontbonden, testamenten worden besproken en beschreven en verdelingen worden met een pennenstreek definitief. 

,,Alle facetten van het leven komen voorbij aan deze tafel en uitdagende casussen maken het werk dynamisch”, vertelt Marije Bruning. Samen met Dries de Visser vormt zij het notarissenteam van het kantoor. Dries neemt afscheid in januari 2024. Zijn opvolger Lineke Folkers, nu nog kandidaat-notaris, neemt over een aantal maanden het stokje over. 

Lineke Folkers is zeker geen onbekende. Geboren in Soest, in het legendarische ziekenhuis Zonnegeloren, en opgegroeid aan de Theo Dobbehof. ,,Ik studeerde rechten omdat ik in mijn arbeidsleven mensen wilde helpen”, blikt Lineke terug. ,,Ik koos ervoor om niet de advocatuur in te gaan omdat ik liever onpartijdig tussen de mensen in sta. Het vak van notaris is daarvoor gemaakt. In 2006 ben ik gaan werken bij JBV, in al die jaren heb ik nog een klein uitstapje gemaakt, maar uiteindelijk bleef het notariaat toch trekken.”

Levensmomenten

Lineke: ,,Wij ontmoeten aan deze tafel mensen tijdens allerlei levensmomenten. Dat kunnen droevige of juist blijde gebeurtenissen zijn. Alleen al vanwege onze functie krijgen wij het vertrouwen van mensen en die verantwoordelijkheid neem ik graag op mij. Het is goed als mensen hun vragen in vertrouwen aan een notaris kunnen stellen.”

Marije: ,,Ik doe dit werk sinds 1999 en in die 24 jaar heb ik geen een dag meegemaakt die op een van die andere dagen lijkt. Ons werk is belangrijk. Voorbeeld? Advies over planning van vermogen en overdracht daarvan naar een volgende generatie. Wil je dat alles goed geregeld is, leg dat dan vast in een testament.”

Rijdende rechter

Lineke vult aan: ,,Voorheen kregen wij testamentverzoeken van vooral oudere mensen. Nu merken wij dat ook veertigers en vijftigers graag nu al willen vastleggen wat er later na een overlijden moet gebeuren. Het aantal inhoudelijk juridische vragen stijgt enorm. Erfdienstbaarheid is een onderwerp dat in de belangstelling staat. Recht van overpad, een schuur die al jaren op grond van de buurman staat, overhangende takken. Wij kunnen veel ‘Rijdende-Rechter-situaties’ voorkomen.”

Marije: ,,Wij wonen beiden niet in Soest, maar wij zijn wel betrokken Soesters. Je vindt ons bij evenementen van organisaties in Soest waar behoefte is aan de diensten van een notaris en verlenen advies bij wijziging statuten bij goede-doelen-organisaties. Dat hoort bij onze maatschappelijke betrokkenheid vinden wij. Wij geven lezingen voor mantelzorgers, we verlenen onze dienstverlening bij de loterij Holland4ALS en we sponsoren diverse verenigingen. JBV staat midden in de Soester samenleving.”

Jager Bokdam De Visser Netwerk Notarissen is telefonisch bereikbaar via (035) 603 98 39, e-mail info@jbvnotarissen.nl site: jbvnotarissen.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie