Afbeelding
Foto: Pixabay

Tips voor de eerste keer in de wasstraat

14 maart 2023 om 11:55 Partnercontent

Heb je een auto gekocht en ben je van plan om voor de eerste keer door de wasstraat te gaan? Dan is het mogelijk dat je dat best even spannend vindt. Je hebt waarschijnlijk vast wel eens in de bijrijdersstoel gezeten terwijl je in de wasstraat was, maar wanneer je je auto zelf bestuurt is het toch wat anders. Er zijn een aantal tips die dit uitje wat makkelijker voor je maken, zodat je zorgeloos je auto schoon krijgt!

Probeer kalm te blijven 

Als je het spannend vindt, schiet je misschien al snel in de stress. Dat moet je zien te voorkomen, want dan maak je het jezelf alleen maar lastiger. Vooral als je claustrofobisch bent, kan een bezoekje aan de wasstraat je spanningen geven. Probeer daarom zo kalm mogelijk te blijven.

Om zonder stress heen te gaan, is het goed om vooraf alvast wat meer op te zoeken over de betreffende wasstraat. Dan kun je zien hoe het in zijn werk gaat en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ben je op zoek naar een wasstraat met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is deze wasstraat in Almere een bezoekje waard.

Tref je de juiste voorbereiding

Ben je aangekomen bij de carwash? Dan is het tijd om voorbereidingen te treffen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het inklappen van de spiegels, het demonteren van de antenne en het sluiten van je ramen. Bepaal na aankomst ook welke wasbeurt je graag wilt. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, de ene nog uitgebreider dan de andere. Wil je de binnen- en buitenkant van je auto schoon krijgen? Bekijk dan eens je mogelijkheden bij de wasstraat in Rotterdam.

Stuur je auto naar de juiste plaats

Misschien wel het lastigste van het hele bezoek: het sturen van je auto naar de juiste plaats. De medewerker vertelt in welke richting je de automatische rolband op moet rijden en dat gaat lang niet altijd in één keer goed. Wees bewust van je kunnen, het lukt je ongetwijfeld wel. Het is dan ook niet erg als het niet meteen lukt. Toeterende auto’s achter je? Houd je hoofd koel en blijf focussen.

Wacht tot het rode licht gedoofd is

De wasbeurt zit er bijna op en je komt terecht bij het licht. Maak geen haast en rijdt niet zomaar door het rode licht heen. Wacht hier netjes op, zodat je zeker weet dat het veilig is om uit te rijden. Vergeet niet na de wasbeurt weer even je antenne te monteren en je spiegels uit te klappen.

Deel dit artikel via:
advertentie