Afbeelding
Foto: Shutterstock

4 Tips bij het aanschaffen van een bedrijfswagen

22 februari 2022 om 12:22 Partnercontent

Ben jij hard op zoek naar een bedrijfswagen? Een auto waarmee jij jouw klussen kan uitvoeren? Dan is het verstandig om over een aantal zaken goed na te denken. Ga je bijvoorbeeld voor een benzine, diesel of toch een elektrische wagen? Lees hieronder 4 tips die jou helpen bij het aanschaffen van een bedrijfsauto.

Een benzine, een diesel of toch een elektrische auto?

De prijzen van brandstof zijn nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen tijd. Juist nu is het extra belangrijk om te bedenken wat voor auto jij wil. Moet je grote afstanden rijden? Dan is het verstandig om te kiezen voor een diesel of benzine. De brandstofprijzen voor diesel liggen natuurlijk lager dan die van benzine, maar hier moet je weer meer belasting voor betalen. Als je vaak lange afstanden af moet leggen, is een diesel goedkoper.

Rijd je vaak hele korte afstanden? Kijk dan eens of een elektrische auto iets voor jou is, misschien is dit wel een hele goede optie. Hierbij profiteer je namelijk ook van een lagere bijtelling.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Naast de brandstof van de auto is het ook slim om te bedenken hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt. Ga je voor een grote Volkswagen Crafter? Of toch een Caddy? Bedenk eens goed hoeveel spullen je mee wil nemen. Misschien wil jij al heel lang een grote auto, maar is dat wel handig? Als je veel door de stad rijdt en bijna altijd op zoek bent naar een parkeerplek, is het verstandig om deze keuze goed af te wegen. Een kleine auto is misschien wel een veel betere optie.

Nieuw of tweedehands?

Natuurlijk snappen we dat je graag een nieuwe auto wil rijden. Lekker sportief en met veel opties. Maar we hoeven je niet te vertellen dat een nieuwe auto kopen meestal geen goede investering is. Heb jij twijfels over de betrouwbaarheid van een tweedehands auto? Zit daar maar niet over in. Bij een officiële dealer ben je verzekerd van een betrouwbare auto. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze Volkswagen Crafter Tweedehands.

Misschien is leasen wel iets voor jou!

Wil je graag een nieuwe auto rijden, maar kan je hem niet in één keer betalen? Kijk dan eens of leasen iets voor jou is. Wanneer je financial least ben je economisch eigenaar van je nieuwe bolide. Je profiteert dus volop van de fiscale voordelen. Bekijk eens goed wat financial leasen jou kan bieden.

advertentie
advertentie