Afbeelding
Foto: Pixabay

Bedrijfsongeval gehad? Tips bij letselschade

25 januari 2022 om 16:04 Partnercontent

Ben je onverhoopt slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval? Als je hierdoor letselschade hebt opgelopen, is dit natuurlijk hartstikke vervelend. Als je te maken hebt gehad met een bedrijfsongeval, is het daarom goed om te weten wat je moet doen. Het is namelijk goed mogelijk dat je hier geen of nauwelijks een idee van hebt. Wij zetten hieronder wat handige tips voor letselschade door een bedrijfsongeval op een rij, dus lees vooral verder!

Medische hulp zoeken

Nadat je letsel hebt opgelopen door een bedrijfsongeval, is het van belang dat je zo snel mogelijk medische hulp gaat zoeken. Waar je naartoe moet gaan, is natuurlijk afhankelijk van de ernst van jouw letsel. Denk in ieder geval aan de spoedeisende hulp of je huisarts. Als je letsel hebt opgelopen is het namelijk van belang dat je weet wat er aan de hand is en wat eraan gedaan kan worden. Denk je dat de ernst van het letsel meevalt? Ook dan wordt het aangeraden om gewoon snel een bezoekje aan de huisarts te plannen. Je kunt het maar beter zeker weten, misschien is er wel iets ergers aan de hand dan je in de eerste instantie denkt.

Bedrijfsongeval melden

Als je een ongeluk hebt gehad op de werkvloer, is het van groot belang dat je dit direct meldt bij je werkgever. Zo is deze persoon gelijk op de hoogte en kan je werkgever ook aan de slag met alles wat hierbij komt kijken. Vergeet dit niet als je letsel hebt opgelopen door een bedrijfsongeval, een bedrijfsongeval melden is altijd verstandig om te doen.

Bewijs verzamelen

Als je een bedrijfsafval hebt gehad, is het ook belangrijk om bewijs te verzamelen. Om te bewijzen dat jij niet aansprakelijk bent, is het namelijk nodig om bewijs aan te leveren. Welke dingen kun je na het ongeval niet meer uitvoeren, welke kosten heb je allemaal gemaakt sinds het ongeval? Het zijn allemaal dingen die je goed moet bijhouden.

Juridische hulp inschakelen

Wat zeer handig kan zijn om te doen als je letselschade hebt opgelopen na een bedrijfsongeval, is het inschakelen van juridische hulp. Wanneer je dit doet, word je als het ware door het hele traject begeleidt. Specialisten op het gebied weten als geen ander wat je te wachten staat en dit kan voor jou enorm fijn zijn. Door juridische hulp in te schakelen kan deze specialist jou helpen met het verzamelen van bewijs en bijvoorbeeld de onderhandelingen met verzekeringen. Dit kan ontzettend fijn zijn, want op deze manier kan je echt gehoord worden. Het letsel dat je hebt opgelopen is al erg genoeg, dus hulp kan zeker van pas komen.

Een bedrijfsongeval is natuurlijk niet niks, zeker als je flinke letselschade opgelopen hebt. Deze stappen hierboven zijn in dit geval in ieder geval goed om te onthouden, want deze stappen kunnen je erbij helpen om het proces goed te doorlopen. Zoek medische hulp, meld het bedrijfsongeval en verzamel bewijzen. En vergeet niet om hulp in te schakelen als je er zelf niet helemaal uitkomt, zodat jij jezelf goed kan focussen op je herstel!  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie