Afbeelding
Foto door Antoni Shkraba via Pexels

Met deze 7 tips koop je altijd de beste auto

2 maart 2023 om 09:45 Partnercontent

Eens in de zoveel tijd is het moment aangebroken om gedag te zeggen tegen je oude bolide en voor een nieuwe auto te kiezen. Daarbij wil je vanzelfsprekend wel dat deze auto echt de allerbeste optie voor je is. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we in deze blog 7 tips voor je op een rij gezet om altijd de beste auto te kunnen kopen. Lees dus zeker verder wanneer je dit doel op oog hebt.

Kijk eerst naar de huidige waarde van je eigen auto

In de eerste plaats is het van groot belang om naar de huidige waarde van je eigen auto te kijken. Door de waarde van je huidige auto te kennen, weet je beter wat je minimale budget is waarmee je straks voor een nieuwe auto kunt shoppen. Daarbij is de beste optie om een kentekencheck van CheckMijnKenteken.nl te verrichten. Door simpelweg je kentekengegevens in te voeren, zal automatisch alle informatie van jouw merk en model auto worden opgezocht, waaronder de geschatte prijs. Hiermee krijg je een algemeen idee wat je voor je huidige bolide kunt ontvangen.

Bepaal welke soort auto je wil halen

Verder is het wel zo handig om te bepalen welke soort auto je wil halen. Er zijn namelijk allerlei soorten wagens op de markt te vinden. Zo zijn SUV’s momenteel razend populair, maar wanneer je een hoog budget hebt kan een sportwagen ook geen slechte keuze zijn. Schrijf dus op wat je in een auto zoekt en kijk welke soorten auto’s hieraan voldoen. Dit maakt je zoektocht naar de perfecte nieuwe auto voor jezelf een stuk eenvoudiger.

Leasen of kopen?

Vervolgens is het zaak om jezelf de vraag te stellen hoe jij je auto aan wil schaffen. Vroeger was het enkel mogelijk om een auto in een keer aan te schaffen. Vandaag de dag zijn er echter vele financieringsplannen te vinden die je kunnen helpen. Hoewel deze plannen vaak rente kennen, scheelt dit een slok op de borrel wanneer je niet zoveel kapitaal op de bank hebt staan. Tevens is het mogelijk om een auto te leasen. Dit heeft als voordeel dat je een vast maandbedrag hebt en je geen zorgen meer hoeft te maken over onderhoud en APK. Weeg goed alle voor- en nadelen af van al deze opties om de beste keuze te maken.

De kleur

Ook de kleur van de auto is een keuze die je moet maken. Een zwarte auto zal bijvoorbeeld door veel mensen als klassiek en sexy worden gezien, terwijl een auto in een opvallende kleure juist wat meer persoonlijkheid heeft. Zet voor jezelf op een rij welke kleuren acceptabel voor je zijn en kijk wat er beschikbaar is onder je favoriete modellen. Zo ben je zeker een stapje dichterbij het krijgen van de perfecte auto.

Eerstehands of tweedehands?

Ook is het goed om vooraf te beseffen hoe nieuw je jouw auto wil hebben. Wil je er een die net uit de fabriek rolt, of is tweedehands ook een optie voor je? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Zo zijn eerstehands auto’s vaak een stuk duurder, maar heb je wel met de nieuwste technologie te maken. Tweedehands auto’s zijn juist weer goedkoper, maar zullen meestal minder lang goed blijven rijden.

Bepaal je budget

Tevens is het zaak om je budget vooraf te bepalen. Afhankelijk van je budget zul je namelijk hele andere opties hebben qua bolides waaruit je kunt kiezen. Met bijvoorbeeld 10.000 euro is het onmogelijk om een nieuwe ferrari of Porsche aan te schaffen, terwijl je met een budget van 100.000 ineens een stuk meer keuze hebt. Vergeet hierbij niet randzaken te calculeren zoals de auto op je naam zetten. Door je budget te bepalen, zal je een veel beter beeld hebben wat je perfecte auto is.

Zorg ervoor dat je alle papieren hebt

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle papieren hebt. Je wil immers dat het voor iedereen duidelijk is dat jij de eigenaar bent van de auto. Tevens zal je ook zaken als de wegenbelasting in orde moeten hebben. Vergeet ook niet om je verzekering aan te vragen. Wanneer je alle papieren in orde hebt gekregen, weet je zeker dat de nieuwe auto helemaal van jou is.

Al met al kan het op voorhand erg lastig lijken om de beste auto aan te schaffen. Door echter gebruik te maken van al deze tips, zul je binnen mum van tijd de juiste match vinden. Wij wensen je alvast veel succes!

advertentie
advertentie