Afbeelding
Foto door Josh Sorenson via Pexels

Dit is alles wat je moet weten over het verkopen van tickets voor een evenement of bepaalde locatie

1 maart 2023 om 07:45 Partnercontent

Word jij ook altijd enthousiast wanneer er een bepaald evenement aankomt waar je kaartjes voor hebt gekocht? Helaas komt het af en toe voor dat je genoodzaakt bent om je kaartjes toch weer te verkopen. Maar wat zijn goede redenen om dit te doen en hoe kun je dit het beste voor elkaar krijgen? In deze blog leer je de antwoorden op deze vragen kennen. Tevens kom je erachter waar je op moet letten tijdens het verkoopproces en leggen we aan je uit waarom je beter niet mee kunt doen aan scalpen. Op deze manier zal je tickets verkopen eenvoudig verlopen.

Redenen om je ticket te verkopen

In de eerste plaats is het van groot belang om te beseffen wat goede redenen zijn om je tickets te verkopen. Uiteraard moet je jouw tickets verkopen als je niet meer in staat bent om naar een evenement te kunnen gaan, maar ook als je bijvoorbeeld twee tickets hebt gekocht en uiteindelijk met maar één persoon kunt gaan, is het verstandig om je ticket te verkopen. Soms begaan bepaalde artiesten fouten of is hun album niet zo goed als je van te voren had gedacht. Ook in dit geval is het verstandig om je ticket te verkopen. Waarom iemand deze keuze maakt, is vanzelfsprekend er persoonlijk, maar bovengenoemde redenen komen het vaakste voor.

Hoe je dit het beste kunt doen

Verder is het zaak om te weten hoe je jouw tickets het beste kunt verkopen. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de tickets op een betrouwbare manier verkoopt. Dit kun je doen door een andere partij te vinden, bijvoorbeeld als je weet dat een van je vrienden of kennissen graag wil gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om je ticket via een  gespecialiseerd platform van de hand te doen.

Waar je op moet letten tijdens het verkoopproces

Een betrouwbare koper zoeken

Het eerste punt van belang is dat je een betrouwbare andere partij moet vinden die je ticket wil kopen. Wees vooral alert wanneer je tickets verkoopt aan iemand die je niet kent. De meeste online platforms hebben een betrouwbare identificatieprocedure, waaronder een koopovereenkomst en betaalverificatie. Maak gebruik van deze tools om te voorkomen dat je in moeilijkheden raakt en opgelicht wordt.

De prijs van je ticket bepalen

Ten tweede moet je de prijs van je ticket bepalen. Meestal is het zo dat je de originele prijs kunt behouden of een kleine prijsverlaging toe kunt passen, afhankelijk van de populariteit van het evenement. Uiteraard moet je ook rekening houden met de weersomstandigheden en marktomstandigheden. Wanneer de weersverwachtingen voor het evenement slecht zijn, dan is het te verwachten dat de prijs van je ticket lager zal zijn dan gewoonlijk. Aan de andere kant zal een ticket voor een populair evenement meer opbrengen.

Is het mogelijk is om een ticket te verkopen?

Ook is het zaak om te kijken of het überhaupt mogelijk is om je ticket te verkopen. Meestal zijn hier namelijk regels aan verbonden, om te voorkomen dat er een levendige zwarte handel ontstaat. Controleer dit dus voordat je gaat verkopen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Dient de naam veranderd te worden?

Het laatste criterium waar je op moet letten is of je de naam van de houder van het ticket moet veranderen. In de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig. Maar bij sommige evenementen en locaties is het mogelijk dat je de naam in het ticket moet wijzigen. Vaak zitten hier extra kosten aan verbonden. Indien het niet mogelijk is om de naam te wijzigen, kun je het ticket helaas meestal niet legaal verkopen of aan iemand anders geven.

Doe niet mee aan scalpen

Tot slot willen we graag benadrukken om niet aan scalpen mee te doen. Hiermee doelen we op het kopen van tickets voor evenementen of locaties om deze vervolgens voor veel meer geld te verkopen. In veel landen is het illegaal om dit te doen, maar zelfs als dit niet het geval is, zal dit vaak in strijd zijn met de voorwaarden van je ticket. Daarnaast zorg je er zo voor dat mensen in een mindere economische positie niet de luxe hebben om naar dit evenement te gaan.

Al met al heb je in dit artikel alles geleerd wat je moet weten over het verkopen van tickets voor een lokaal evenement of bepaalde locatie. Hopelijk kun je nu snel je tickets op een verantwoorde wijze van de hand doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie