Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Alles dat je moet weten over edelstenen

2 december 2022 om 09:06 Partnercontent

Edelstenen zijn helemaal hot en happening. Tegenwoordig is iedereen bezig met het vinden van de edelsteen die bij diegene past. Edelstenen zijn namelijk niet alleen maar mooi, maar kunnen ook bepaalde effecten hebben die helend werken. Ben je benieuwd hoe dit allemaal werkt? Lees dan gauw verder.

Wat zijn edelstenen?

Nee, edelstenen zijn niet alleen maar diamanten en robijnen. Heel veel verschillende soorten stenen zijn een edelsteen. In een edelsteen bevinden zich trillingen en een bepaalde energie. Dat klinkt wellicht nogal vaag, en niet iedereen gelooft hierin. Maar als je dat wel doet, moet je zeker even verder lezen.

Alle materialen in de wereld bevatten een bepaalde soort energie die voortkomt uit trillingen. Die komen weer voort uit atomen die bewegen. Elk object heeft zijn eigen energie en zo heeft ook elke edelsteen zijn eigen unieke karakter.


Hoe werken edelstenen precies?

Als je gelooft dat edelstenen een bepaalde energie bevatten, dan kan je die energie jou laten helpen. Wanneer iemand ziek is of zich niet goed voelt, kan het zijn dat de energiebalans van jouw lichaam verstoort is. Edelstenen kunnen daarbij helpen. Verschillende edelstenen hebben namelijk verschillende helende krachten die kunnen helpen bij diverse klachten. Als je de edelsteen bij je draagt, kan het lichaam de trilling van de edelsteen overnemen. Op die manier gaat het lichaam hetzelfde ritme volgen en zo kan je in de juiste maat van je balans terugkomen. Zo herstel je dus de eigen balans van je lichaam weer.

Welke edelsteen gebruik je waarvoor?

Er zijn heel veel verschillende soorten ruwe edelstenen. Veel hiervan hebben bepaalde specifieke functies. Zo heb je de rode, zwarte en bruine edelstenen. Denk bijvoorbeeld aan granaat of robijn, de echte donkere edelstenen. Wanneer je deze draagt, kan je een verlichting ervaren in je onderrug, dikke darmen, heupen, bekken en billen. Het gaat bij deze edelstenen vooral om het onderste gedeelte van je lichaam. Daarnaast heb je ook oranje edelstenen. Dat zijn bijvoorbeeld tangerine kwarts en oranje calciet. Deze beïnvloeden bijvoorbeeld je geslachtsorganen, je baarmoeder en nieren en daarmee ook je waterhuishouding. Alles dat met je vrouwelijke lichaamsdelen en vloeistoffen in je lichaam te heeft, wordt door deze edelsteen gereguleerd.

Dan zijn er ook nog groene en roze edelstenen. Dit zijn bijvoorbeeld de prachtige jade en smaragd. Deze versterken je hart en ondersteunen niet alleen hartenpijn, maar ook je longen en ademhaling. Het is echt gefocust op de belangrijkste functies van je lichaam. Daarnaast heb je ook nog de blauwe edelstenen. Deze komen in zowel licht - als donkerblauw. Denk aan turkoois bijvoorbeeld, of aquamarijn. Deze edelstenen focussen heel erg op je mentale welzijn. Voel jij je even niet goed? Dan ondersteunen deze je keel, en je spirituele blokkade. Neem deze dus vooral wanneer je voelt dat het niet helemaal op lukt om in balans te komen. Met deze edelstenen moet jij de energiebalans in je lichaam zo weer terug kunnen krijgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie