Afbeelding
Afbeelding van Eveline de Bruin via Pixabay

Wat is er te doen in Soest?

9 januari 2023 om 15:02 Partnercontent

Soest is een historische stad gelegen in de provincie Utrecht, Nederland. De stad staat bekend om haar prachtige middeleeuwse architectuur, haar idyllische dorpsgevoel en haar vele recreatieve mogelijkheden. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, winkels waar je Vitra eetkamerstoelen kunt halen, mooie natuurgebieden en meer. dit blogartikel zullen we enkele van de leukste activiteiten in Soest bespreken.

Historische bezienswaardigheden

Laten we beginnen met de historische bezienswaardigheden. Soest staat bekend om haar prachtige middeleeuwse architectuur en een van de hoogtepunten is de Sint-Petrusbasiliek. Deze indrukwekkende kerk dateert uit de 13e eeuw en is een van de grootste gotische kathedralen van Nederland. De basiliek is gratis toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Een andere interessante historische plek is het Slot Soestdijk. Dit is de voormalige residentie van de Nederlandse koninklijke familie en het paleis is nu open voor publiek. Bezoekers kunnen de prachtige kamers met de Leolux eetkamerstoel en tuinen bekijken en leren over de geschiedenis van het paleis en de koninklijke familie.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Soesterduinen

Voor wie van wandelen houdt is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een aanrader. Het park ligt op slechts enkele minuten rijden van Soest en biedt een prachtig landschap met bossen, heuvels en uitgestrekte heidevelden. Er zijn diverse wandelpaden beschikbaar, waaronder korte en lange routes, zodat er voor ieder wat wils is. Voor de natuurliefhebbers is er ook de Soesterduinen. Dit is een prachtig natuurgebied met kilometers aan zandstranden, duinen, bossen en heidevelden. Er zijn diverse wandel- en fietspaden, waar je kunt genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Speeltuin

Een andere populaire activiteit is het bezoeken van het speelbos de Zevensprong. Dit is een grote speeltuin met vele speeltoestellen, zoals een grote glijbaan, een zandbak, een zipline, een klimwand en een hindernisbaan. Er is ook een speeltuin voor de allerkleinsten.

Andere activiteiten

Daarnaast zijn er nog veel meer leuke activiteiten in Soest, zoals een bezoek aan het museum. Soest heeft een prachtig dorpsgevoel met mooie oude gebouwen, oude kerken en kleine straatjes waar je zeker doorheen moet wandelen. Ook zijn er diverse winkels voor Vitra stoelen, cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. Een andere activiteit die zeker de moeite waard is, is een bezoek aan het Paleis Soestdijk. Dit is een prachtig paleis dat dateert uit de 17e eeuw. De tuin van het paleis is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn ook diverse tentoonstellingen en evenementen georganiseerd in het kasteel, dus er is altijd iets interessants te zien.

Conclusie

In samenvatting is Soest een prachtige stad met een rijk historisch verleden en vele recreatieve mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, mooie wandelpaden of gezellige cafés, Soest heeft iets voor iedereen. Dit maakt het een ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Dus, ben jij door dit artikel overtuigd geraakt van de leuke bezienswaardigheden in Soest? Plan dan zeker eens een weekendje weg!

advertentie
advertentie