Afbeelding
Duurzaam rijden

Hou de natuur rondom Soest schoon door elektrisch te rijden

19 juni 2020 om 08:41 Partnercontent

Soest is een mooi stadje in Utrecht en ligt op een van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast wordt het omgeven door verschillende akkers, duinen, bossen en prachtige heide. Bovendien vind je er paleis Soestdijk. Als de koninklijke familie het stadje het waard vond om een paleis te bouwen dan moet het er wel mooi zijn. En dan is er nog rivier de Eem waar je heerlijk op kunt varen. De mensen in Soest zullen het beamen dat Soest en haar omgeving prachtig zijn en meer dan een bezoekje waard is. Bovendien zullen ze er zelf ook maar wat graag van genieten om een wandeling of een fietstochtje door de duinen of de hei te maken. Een bijzondere plek wil je het liefst zo lang mogelijk mooi houden en daarom is het in Soest geen gek idee om elektrischt te rijden

Duurzaam rijden met een elektrische auto

Ook de gemeente in Soest stimuleert groen doen door middel van openbare oplaadinfrastructuur. Heb je nog geen elektrische auto of heb je geen idee wat dit nu precies doet voor het milieu, dan vind je veel informatie hierover op elektrischrijden.nl. Zo vind je er bijvoorbeeld ook dat het Nederlandse beleid de aanschaf van een elektrische auto stimuleert door geen wegenbelasting te innen. Naast belastingvoordeel vind je dus talloze openbare laadpalen, waarmee je jouw auto kan opladen. Toch is de belangrijkste reden om te rijden in een elektrische auto dat je duurzaam rijdt, doordat je minder CO2 uitstoot en zo het milieu schoon en groen houdt.

Wat te doen met de oude auto?

Smaakt de informatie over de elektrische auto nu naar meer, maar heb je nog een prima functionerende diesel- of benzineauto? Deze kun je verkopen aan een autosloperij, zoals ze er ook in Soest zijn. Op https://www.autosloperijen.com/utrecht/soest/ vind je wat informatie over de manier waarop ze recyclen. Bovendien krijg je een eerlijke prijs voor wat jouw auto nog waard is. Goede onderdelen hergebruiken ze gewoon en overtollig ijzer wordt omgesmolten tot fijn nieuw materiaal dat wellicht weer voor de bouw van elektrische auto's gebruikt wordt.

Genieten in elektrische auto door groene landschappen

Eenmaal rijdend in een elektrische auto door de mooie landschappen van Soest kun je oprecht genieten van al het mooie natuurschoon zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen over veel CO2 uitstoot en andere milieuschadelijke stoffen. Dat brengt jou en het milieu dubbel zoveel plezier. Wil je meer informatie en nieuws over elektrische auto's? Dat lees je hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie