Afbeelding
Photo by Klim Musalimov on Unsplash

Het belang van een industriële reiniging in Soest

22 november 2021 om 11:02 Partnercontent

We kunnen wel stellen dat Soest zich bevindt in een van de mooiste regio’s van Nederland. Je vindt er rust in de bossen, heiden en weilanden. Een stukje historie in het paleis Soestdijk, kerken, kapellen en stadsmuren. En anderzijds een stuk bedrijvigheid op de drie verschillende bedrijventerreinen. Dat betekent dat er ook veel diverse panden te vinden zijn. Historisch, oud, modern, landelijk. Noem maar op. Om de uitstraling van het vastgoed in de gemeente Soest te behouden, is een regelmatige reiniging van belang. In dit artikel vind je meer informatie over een zogenoemde industriële reiniging.

Waar komt de naam ‘industriële reiniging’ vandaan?

Het woord industriele reiniging zegt het eigenlijk al. Het gaat om alle soorten reiniging dat met de industrie te maken heeft. Veelal om bedrijven dus. Bedrijfspanden raken door alle werkzaamheden die er plaatsvinden snel vervuild. Bij een industriële reiniging wordt dan alles aan de buitenzijde van het pand gereinigd. Denk aan de daken, de gevels en de ramen. Dit om het pand weer een frisse uitstraling te geven. Maar dat is uiteraard niet alleen voor bedrijven van belang. Ook woningen en historische panden krijgen op den duur last van verkleuring of een aanslag op de buitenmuren. Zoals benoemd bestaat een industriële reiniging uit 3 onderdelen, waarover je hieronder meer leest.

1. De gevels reinigen

Over welk soort pand we het ook hebben. Op den duur krijgen ze allemaal een type aanslag op de gevels. Het type aanslag hangt weliswaar af van de locatie. Op een plek waar het veel regent zie je sneller een groene aanslag op de gevels komen. Op plekken waar veel uitlaatgassen vrijkomen, zie je juist meer een zwarte aanslag. Als aanslag te lang op de muren blijft zitten, kunnen de stenen poreus worden. Mogelijke gevolgen zijn kleine scheurtjes in de gevel en vocht in het pand. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is het goed om de gevels van je pand te reinigen als je een aanslag gaat zien. Prova Reiniging komt voor vrijblijvend advies zelfs bij je langs in Soest!

2. De dakgoten schoonmaken

Een dakgoot is bedoeld om regenwater af te voeren naar de regenpijp. Af en toe raakt de dakgoot helaas verstopt. Zeker als je pand rondom de bossen in Soest gevestigd is. Dan is de kans groot dat de dakgoot vol zit met bladeren. Laat daarom eens per half jaar je dakgoot schoonmaken, zodat het regenwater afgevoerd kan worden en je lekkages voorkomt.

3. De glazen wassen

Het laatste onderdeel van een industriële reiniging is glasbewassing. Bij hoge bedrijfspanden is het handig om dit te laten doen. De bereikbaarheid van de ramen is namelijk een veel voorkomend probleem. Professionele reinigers zijn in bezit van de juiste materialen. En zo weet je zeker dat de ramen na de reiniging streeploos zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie