Afbeelding
Natuur in en rondom Soest

Natuur in en rondom Soest

22 juni 2021 om 13:05 Partnercontent

Dat de natuur ons iedere keer weer kan verrassen met zijn schoonheid is de inwoners van Soest en de omliggende gemeenten wel bekend. Zeker het natuurgebied De Soesterduinen levert iedere keer weer prachtige plaatjes op. Ieder jaargetijde laat zijn eigen schoonheid zien.

Het Soesterveen

Zo is er bijvoorbeeld het Soesterveen. Dit is een fraai stukje natuur wat aan de rand van Soest ligt. Het Soesterveen is het laatste restje hoogveen in de provincie Utrecht. Het is een ideale plek voor een zeldzame flora en fauna. Hier kom je bijvoorbeeld bijzondere veenmossen en andere zeldzame planten tegen. Ook wat betreft de dieren die hier leven valt er wel het een en ander te ontdekken. Denk aan de snavelbies, de kleine zonnedauw, de ringslang en de levendbarende hagedis. Natuurlijk zou iedereen hier graag een kijkje nemen maar omdat de natuur hier zeer kwetsbaar is, is het natuurgebied niet toegankelijk voor bezoekers.

De ideale plek voor prachtige plaatjes

De Soesterduinen is een geweldige plek om met de hele familie te bezoeken. Hier kun je lekker uitwaaien en de schitterende natuur bekijken. Ook voor de kinderen is het hier erg leuk. Het is de ideale plek om te klauteren, klimmen en heerlijk te vliegeren. Zorg dat je iets bij je hebt waarmee je foto kunt maken, opa en oma zullen het geweldig vinden om later de foto’s te bekijken. Deze schitterende natuur leent zich uitstekend voor mooie plaatjes op Instagram. Bijvoorbeeld van de eindeloze zandverstuivingen en het schitterende bos. Deze prachtige locatie heeft het allemaal. Het is altijd een goed idee om je camera of een mobiele telefoon bij je te hebben als je een natuurgebied intrekt. Zorg dat je voldoende data hebt, als je deze foto’s synchroniseert met een cloudopslag of meteen deelt via sociale media. Als je altijd data tekort komt, is overstappen een overweging. Data kost tegenwoordig niet veel meer en met je bestaande toestel kies je voor sim only vergelijken.

Mooie wandelroutes

Er zijn verschillende routes op de Soesterduinen die je bij de mooiste plekjes brengen. De kortste route is de gele route, die circa drie kilometer lang is. Als je deze route volgt, loop je voornamelijk door het bos aan de rand van de Soesterduinen. Dit is de route die start op de Sparrenlaan. Er is ook nog een oranje route wat een trimroute is en vanaf de Sparrenlaan kun je ook starten met de blauwe route. Het begin van de blauwe route is hetzelfde als de gele route. Later maakt deze route een bocht naar rechts, de zandvlakte op.

Zoek de TOP op

Deze regio heeft niet alleen fraaie wandelroutes, maar ook op de fiets valt er veel te ontdekken. Via speciale routes fiets je over landingsbanen, door de bossen of je gaat zelfs een stuk met de boot. Er zijn verschillende Toeristische Overstap Punten (TOP) en hier komen de fiets- en wandelroutes samen. Een dergelijke TOP is altijd goed bereikbaar, ook met de auto en er is ook voldoende parkeergelegenheid. Meestal is er ook een horecapunt en een plek om de elektrische fiets op te laden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie