Wie ooit bij ‘t Vaarderhoogt is geweest heeft haar vast en zeker gezien, want Elsa is er altijd.
Wie ooit bij ‘t Vaarderhoogt is geweest heeft haar vast en zeker gezien, want Elsa is er altijd. Eigen foto

Een groene oase vol vakvrouwen in Soest

15 juni 2021 om 13:50 Zakelijk

SOEST We roepen het steeds weer, maar eigenlijk weet iedereen het wel: tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is de plek voor al wat leeft in de tuin. Pakweg 85 procent van alles wat er te koop is, bestaat uit planten, heesters, bomen, kruiden, groenten en fruit. In een diversiteit die je niet makkelijk ergens anders tegen zult komen.

Wat je ook niet makkelijk ergens anders aan zult treffen is het grote aantal mensen met uitgebreide kennis van zaken. Met name de vrouwen die bij ’t Vaarderhoogt werken. Bijna allemaal met een dubbel huwelijk: één met partner en sommigen ook met kinderen, en de tweede met al het levende groen bij ’t Vaarderhoogt waar ze zo van houden. Ze verzorgen onze groene oase tot in de puntjes en weten er buitengewoon veel van, het lijken soms wel wandelende encyclopedieën.

KWALITEIT ’t Vaarderhoogt is blij met het relatief grote aantal vrouwen dat er werkt. Zij zorgen ervoor dat wij in advertenties, nieuwsbrieven en redactionele stukken steeds weer brutaal durven te roepen, dat de kwaliteit van alle levende tuinproducten altijd van eminente kwaliteit is... de echte Vaarderhoogt kwaliteit. 

BUITENVROUWEN Dat onze vakvrouwen intens betrokken zijn bij de levende natuur blijkt wel uit het feit dat Erna, één van onze ‘buitenvrouwen’ vroeg of we ook iets wilden publiceren over de groendaken/daktuinen die nu bij ‘t Vaarderhoogt in diverse soorten verkrijgbaar zijn. ,,Dat moet erin hoor”, zei ze, ,,Want hier zijn de mensen in onze regio echt naar op zoek, een fantastische bijdrage aan de vergroening van onze steden en bij ‘t Vaarderhoogt op elke dakmaat verkrijgbaar.” Het is maar dat u het weet.

LUNCH-HERBERG Goed gastvrouwschap is ook een vak, vinden wij. In onze lunch-herberg De Kastelein zijn de vrouwen ook in de meerderheid. En dat vinden de gasten zeer prettig. Na of tijdens het tuinstruinen is het bijzonder aangenaam als er een plek is waar je even lekker kunt zitten met bijvoorbeeld een kopje vers gebrande Boot-koffie en wat lekkers erbij. Of misschien wel een uitgebreide lunch. Als dat ook nog geserveerd wordt met een stralende glimlach en aangeboren vriendelijkheid, dan weet u dat ook hier vakwerk geleverd wordt.

UITGELICHT Dit verhaal gaat over vakvrouwen in Soest. Zoals al gememoreerd, is er een fiks aantal werkzaam bij ‘t Vaarderhoogt. We kunnen ze onmogelijk allemaal benoemen en omschrijven, maar als we er één uit mogen lichten dan is dat Elsa. Wie ooit bij ‘t Vaarderhoogt is geweest heeft haar vast en zeker gezien, want Elsa is er altijd. Zelfs voor en na de openingstijden is zij vaak nog bezig om van alles en nog wat te regelen. Veelal voor de afdelingen in onze kassen, waar alle kamerplanten, decoraties en dergelijke te vinden zijn. 

DOE-AVONDEN Elsa is zeer bedreven in het maken van prachtige tafelstukken. Een liefhebberij die zij graag deelt met anderen. Daarom organiseert zij, samen met enkele collega’s, regelmatig doe-avonden, waarbij deelnemers in een gezellige atmosfeer de kunst af kunnen kijken om vervolgens zelf een mooi stuk voor thuis te maken.

Vanaf het moment dat corona de kop opstak, was het niet meer mogelijk om de doe-avonden bij ‘t Vaarderhoogt plaats te laten vinden. Om mensen toch het plezier van ‘doe-het-zelf’ te laten beleven heeft Elsa samen met haar dochter Mirthe een aantal demonstratievideo’s online gezet. Kijk maar op de website, daar kunt u ze allemaal nog eens terugzien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie