Afbeelding
Trouwen in de winter

Trouwen in de winter: dit zijn de voor- en nadelen

22 juni 2021 om 07:05 Partnercontent

Waar veel koppels ervoor kiezen om te trouwen in de zomer, is het uiteraard ook mogelijk om te gaan trouwen in de winter. Ben jij verloofd en momenteel bezig met de planning van de bruiloft? Dan is het aan jou en jouw partner ook de taak om een officiële trouwdatum te kiezen voor jullie huwelijk. Maar kies je voor een trouwdatum in de zomermaanden, wintermaanden of ergens er tussenin? Wij zetten de voor- en nadelen van trouwen in de winter voor je op een rijtje.

Voordelen van trouwen in de winter

Trouwen in de winter heeft misschien wel meer voordelen dan je in de eerste instantie denkt. Ten eerste is het een groot voordeel dat in de winter veel nog beschikbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de trouwlocatie, een band of de fotograaf. Doordat heel veel koppels ervoor kiezen om in de zomer te trouwen, is er in de winter veel meer beschikbaar. Dit betekent dan ook vaak dat je ruime keuze hebt en hier kun je veel profijt van hebben. Een ander voordeel van trouwen in de winter is dat de tarieven lager liggen. Dit komt omdat er minder koppels gaan trouwen in de winter, waardoor het tarief dus lager ligt. Dit kan jou aardig wat geld besparen en dit is natuurlijk heel fijn.

Wat ook een voordeel is aan trouwen in de winter, is dat je als aanstaande bruid een bijzondere jurk kan uitzoeken. Waar bruiden in de zomermaanden vaak kiezen voor bijvoorbeeld een strapless bruidsjurk of jurk zonder mouwen, is het in de winter juist leuk als je kiest voor bijvoorbeeld een trouwjurk met lange mouwen. Dit is bijzonder, want je ziet het niet heel veel. Je valt als bruid zo extra veel op!

Bovendien is het zo dat je bij een winterse bruiloft extra kunt zorgen voor sfeervolle decoratie. Je kunt het thema geheel winters houden, wat een mooie sfeer brengt aan jouw bruiloft. Trouwen in de winter heeft ook als voordeel dat je unieke trouwfoto’s kunt krijgen. Dit is origineel, omdat de meeste trouwfoto’s die je ziet waarschijnlijk in de zomer zijn gemaakt. In de winter kun je echter ook prachtige trouwfoto’s laten maken.

Ook is het zo dat wanneer je kiest voor trouwen in de winter, je kunt verwachten dat veel bruiloftsgasten erbij kunnen zijn. In de zomer heb je hier wat minder kans op. Dit heeft te maken met vakanties of andere verplichtingen, wat in de winter vaak minder het geval is.

Nadelen van trouwen in de winter

Hoewel er veel voordelen zitten aan trouwen in de winter, zijn er ook wat nadelen te benoemen. Een groot nadeel van trouwen in de winter is het weer. In de wintermaanden kun je in Nederland namelijk slecht weer verwachten. De kans is hierom groot dat jouw bruiloft volledig binnen zal plaatsvinden en je weinig of geen tijd buiten zal spenderen. Als het echt slecht weer is buiten, kun je dan ook geen of nauwelijks trouwfoto’s maken. Wanneer het weer heel slecht is, kan het dan zo zijn dat de trouwfoto’s wat meer somber zijn. Bovendien is het zo dat als het slecht weer is en je buiten trouwfoto’s wilt gaan maken, je er rekening mee moet houden dat de trouwkleding vies kan worden. Dit is uiteraard ook een nadeel.

Aan een winterse bruiloft zitten dus zowel voor- als nadelen. Het is dus helemaal aan jou om te kijken of je openstaat voor trouwen in de winter. Zoek je nog een toffe trouwlocatie in de buurt? Kijk dan zeker eens bij deze trouwlocaties in Utrecht: een prachtige stad om te trouwen met veel mogelijkheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie