Afbeelding
Foto door form PxHere

BTC koers en wat dit doet met de andere cryptocurrency koersen

20 april 2021 om 07:00 Partnercontent

Niet alleen qua nieuws en naamsbekendheid voert Bitcoin (BTC) de boventoon. Ook qua koers en marktaandeel is BTC de onbetwiste nummer 1 van de wereld. De BTC koers stijgt de afgelopen maanden aanzienlijk ten aanzien van 2020 en kan rekenen op veel support van de traditionele maar ook minder traditionele wereld. 

De Bitcoin koers stond heel 2021 al in de schijnwerpers en wist na een koers van rond de 25.000 dollar in december binnen een paar maanden zich stabiel in de range van 50.000 en 60.000 Amerikaanse dollar te vestigen. De BTC koers deed goede zaken nadat autogigant Tesla zich mengde in de strijd om Bitcoin. Het bedrijf investeerde maar liefst anderhalf miljard (!!!) Amerikaanse dollar. 

Maar daar bleef het niet bij. Ook MicroStrategy pompte een half miljard dollar in Bitcoin, om vervolgens een maand later doodleuk daar nog eens 250 miljoen bovenop te gooien. Daarmee investeerde het de helft van de hoeveelheid dollars wat Tesla investeerde in Bitcoin, maar er zijn dagen dat jij en ik geen half miljard dollar in een investering stoppen, toch?

Deze investeringen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de BTC koers een stabiele lijn naar boven lijkt te pakken en dat heeft een positief effect op de andere cryptocurrency koersen.

Naast BTC koers ook Ethereum in de lift

Niet alleen mag Bitcoin zich gelukkig prijzen met een stevige koersstijging en een all time high. Eeuwige nummer twee en het kleine broertje van Bitcoin, Ethereum, tikte ook een knappe koersstijging en all time high aan. 

Ethereum, momenteel druk aan de slag met Ethereum 2.0, wist vriend en vijand te verbazen door een all time high aan te tikken van $2,195! Daarmee sloot de koers bijna 10% hoger af dan ooit daarvoor. 

Een stijging bij de BTC koers is doorgaans slecht nieuws voor de altcoins (de overige crypto). Meestal wanneer BTC door het dak gaat, laten de koersen van de kleinere munten het afweten en vice versa. Toch is een stijging van zowel Ethereum als BTC koersen een gunstig tegen voor de crypto-industrie, waar ook op termijn de andere cryptocurrency koersen van zullen gaan profiteren.

Coinbase, voor elke crypto liefhebber

Met de beursgang van ’s werelds marktleider in crypto exchanges en crypto trading Coinbase, is er opnieuw een goede stap gezet richting de globale acceptatie van cryptocurrency’s. Coinbase staat wereldwijd bekend als een zeer betrouwbare partij om je cryptocurrency te kunnen kopen. 

De beursgang leverde het bedrijf direct een waardering van ruim een miljard Amerikaanse dollar op. Dit had direct een positief effect op de BTC koers, die uitbrak en 5% hoger afsloot na de beursgang.

Maar niet alleen de beursgang van Coinbase zorgde voor veel enthousiasme bij de crypto-fans. Ook de bekendmaking vanuit betaalgigant PayPal dat al hun Amerikaanse klanten met ingang van april bij maar liefst 28 miljoen online webshops al hun aankopen kunnen betalen met Bitcoin, Bitcoin Cash of Ethereum, zorgde voor veel positiviteit en een gunstig effect op zoel de koersen van Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash.

Hoe meer er met crypto mogelijk wordt, hoe gunstiger de crypto koersen erop reageren. Dit zorgt vervolgens weer voor veel nieuwswaarde en naamsbekendheid, waardoor er weer meer mogelijk wordt met crypto. Hierdoor zitten we in een soort van positieve spiraal die stukje bij beetje zorgt voor meer en meer globale acceptatie rondom crypto.

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

advertentie
advertentie