Afbeelding
Photo by Nick Chong on Unsplash

Ethereum koers stijgt: wat is het precies en waarom is investeren interessant?

4 februari 2021 om 13:49 Partnercontent

Investeren in cryptocurrency is iets wat heel goed bij de moderne samenleving past. De huidige pandemie heeft er al helemaal voor gezorgd dat er een grote interesse in virtuele valuta is. Dat is te zien aan de wisselende koersen: zo heeft Bitcoin het afgelopen jaar een recordhoogte gehaald en is het na een lichte daling begin januari weer terug op grote hoogtes. Hoe zit dat eigenlijk met andere cryptocurrency, zoals Ethereum? De Ethereum koers is een van de meest succesvolle binnen deze industrie; het heeft het grootste aantal programmeurs dat werkt aan de ontwikkeling ervan. In dit artikel lees je meer over de Ethereum koers.

Wat is Ethereum precies?

De kans is groot dat je al eens van bitcoin hebt gehoord en dat je een beetje weet hoe die munt in elkaar zit. Ethereum speelt ook een grote rol binnen de cryptocurrency. Het is als het ware een decentraal platform dat als een soort rode lijn dient voor een nieuw soort internet. Ethereum zal een soort onderste laag moeten vormen waar zogeheten decentralized applications (DAPP’s) en smart contracts op gelanceerd kunnen worden. Het grootste voordeel van deze nieuwe vorm van internet is dat er veel meer rekening wordt gehouden met je privacy; een van dé redenen waarom mensen massaal kiezen voor investeren in Ethereum.

Wat goed is om te weten is dat Ethereum gebouwd is op technologie van blockchain. Via de blockchaintechnologie wordt een transactie, zoals het versturen van geld of een bericht, vastgelegd. Hierbij is geen tussenpartij nodig, zoals een bank of een groot bedrijf. Op die manier kun je anoniem of in ieder geval in alle privacy geld uitwisselen, berichten versturen, documenten opslaan en ga zo maar door. Er is geen database aanwezig die gerund wordt door bankiers; alles wordt gedaan door technologie. Een voorbeeld: als je geld overmaakt via je app voor internetbankieren zit daar altijd de bank tussen. Doe je dit via een DAPP dan gebeurt dat via diverse computers in plaats van een fysiek bedrijf of persoon.

Investeren in ether, de munt van Ethereum

Ethereum beschikt over een digitale munt, een zogeheten token; de ether. Deze munt heeft een bepaalde waarde en is nodig om de ‘contracten’ te kunnen maken. Ze worden onder andere gebruikt om miners te betalen; mensen die hun computer ter beschikking stellen om een deel van zo’n DAPP te draaien. Al met al een hele technologie die voor leken vaak iets minder goed te begrijpen is. Op de website van SATOS lees je hier alles over. Wat in ieder geval een feit is, is dat je kunt investeren in en kunt betalen met de ether, de digitale valuta van Ethereum.

Ethereum werkt als een open source blockchain, net als de bitcoin. Dit betekent dat de broncode van zo’n technologie door iedereen kan worden bekeken en kan worden gebruikt. Toch staat privacy centraal bij dit soort netwerken; juist omdat er geen centrale bank of bedrijf aan te pas komt. Dat maakt het in tijden van een pandemie, zoals nu het geval is met corona, des te interessanter voor mensen om te investeren. Ethereum werkt namelijk op basis van vraag en aanbod; als er meer vraag is, gaat de waarde omhoog. Nu het vertrouwen in de banken door de economische crisis omlaag gaat, willen meer mensen juist proeven van de voordelen van dergelijke cryptocurrency.

Wat zijn de voordelen van investeren in ether?

Snap je al wat meer van Ethereum en de ether als munt en zie je het zitten om te investeren? De waarde van de munt is al sinds 2020 aan het stijgen. Door de coronacrisis zijn grotere bedrijven en investeerders op een andere manier gaan investeren, namelijk in cryptocurrency. Daarom is de waarde van de koers, net als andere cryptokoersen, enorm gestegen. Voor consumenten en particulieren is er een kleine kans om met zo’n hoge waarde een investering te kunnen maken; tenzij je natuurlijk voldoende spaargeld hebt. Mocht je het risico durven nemen, dan is er in ieder geval een groot aantal voordelen waar je van profiteert:

  • Je kunt ether gebruiken als veilig betaalmiddel. Er zijn inmiddels heel wat webshops en bedrijven die dit soort currency accepteren als geldig betaalmiddel.
  • Met ether kun je razendsnel transacties doen naar mensen aan de andere kant van de wereld.
  • Ether is gedecentraliseerd: er is geen bank of bedrijf als tussenpartij aanwezig, waardoor je veilig en met volledige privacy investeren kunt doen en kunt betalen.
  • Er is geen maximum aan coins te koop bij Ethereum waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.
  • De roadmap van Ethereum is veelbelovend. De ontwikkeling van het netwerk zal ervoor zorgen dat het nog veiliger, sneller en toegankelijker wordt.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie