Afbeelding
Foto door form PxHere

Hierom is fietsen in Soest en omgeving zo populair

23 februari 2021 om 13:56 Partnercontent

De gemeente en plaats Soest ligt in de provincie Utrecht en telt een kleine 50.000 inwoners. Het staat vooral bekend om Vliegbasis Soesterberg, Paleis Soestdijk (waar voormalig koningin Juliana en prins Bernhard van 1948 tot 1980 woonden) en de Soesterduinen. Stuk voor stuk allemaal de moeite waard, maar de gemeente heeft veel meer te bieden voor mensen die van cultuur en natuur houden. Soest is niet voor niets een van de populairste gebieden om op de fiets te verkennen. Vooral de Lage Vuursche, Soesterduinen en het Baarnsche bos kennen grote zandverstuivingen, weidse heidevelden en statige bossen waar het goed fietsen is. Maar ook het beroemde Paleis Soestdijk, Kasteel Drakensteyn en het Nationaal Militair Museum zijn absoluut een bezoekje waard. Wist je trouwens dat fietsen niet alleen goed voor je conditie is maar dat je er ook veel calorieën mee verbrandt? Dus waarom zou je fietsen beperken tot buiten? Met een goede hometrainer, spinfiets of fitbike kan het ook thuis! De beste hometrainers van dit moment kun je hier bekijken. En zoals je in deze review leest hoeft een goede hometrainer ook geen vermogen te kosten. Natuurlijk blijft buiten fietsen het leukst, maar waarom zou je niet én buiten én buiten werken aan je conditie en tegelijkertijd calorieën verbranden?

Sta op de pedalen in de Soesterduinen

De Soesterduinen zijn bekende stuifzandgebieden die deel uit maken van de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied is opgedeeld in de Korte Duinen en Lange Duinen en is ideaal voor een lange fietstocht. Geniet van de planten, bomen en dieren. Stop voor een ontspannen picknick in het zand en vergaap je onderweg aan prachtige landhuizen en landgoederen.

Laat je leiden langs de Lage Vuursche

Het gebied de Lage Vuursche kenmerkt zich door uitgestrekte bossen. Tussen 1930 en 1940 heerste er wereldwijd veel werkeloosheid. Daarom kocht de overheid dit gebied en liet er door werkelozen bomen planten. Deze ‘werkverschaffing’ gaf ze wat om handen en zo ontstonden de bossen in de Lage Vuursche. Dat het gebied door mensen is aangelegd zie je door de rechthoekige percelen en bospaden die onnatuurlijk recht door het bos lopen. Gelukkig worden deze symmetrie doorbroken door landgoederen, beukenlanen, vijvers en tuinen van voor die tijd.

Maak ook thuis kilometers

Als je thuis op een hometrainer kilometers vreet kun je niet verrast worden door een stortbui, maar er zijn meer voordelen om een hometrainer aan te schaffen. Doordat je hart efficiënt werkt wordt per hartslag meer bloed door de aderen en organen gepompt waardoor de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleint. Daarnaast vergroot je zo je longinhoud en verbetert je conditie. En last but not least, als je bijvoorbeeld 90 kilo weegt verbrand je per uur ruim 650 calorieën. Dus dat schiet lekker op! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie