Afbeelding
Foto Unsplash

Tips voor een modern interieur

21 november 2022 om 09:05 Partnercontent

Vind je jouw huidige interieur wat ouderwets en wil je hier graag verandering in brengen? Dan is een modern interieur zeker iets om over na te denken. De moderne woonstijl kenmerkt zich onder andere door de strakke lijnen, minimale details en moderne materialen. Hoe je zo’n modern interieur creëert? Wij helpen je op weg en geven wat handige tips!

Rustige kleuren

Wat kenmerkend is voor een modern interieur, zijn rustige kleuren. Als je graag een moderne touch aan je huis wilt geven, is het een aanrader om deze kleuren te gebruiken. Denk bij rustige kleuren aan bijvoorbeeld wit, zwart, grijs en bruintinten. Deze kleuren leggen de basis voor je interieur. Rustige kleuren zijn in allerlei dingen toe te passen. Bijvoorbeeld in je vloer, op de muren, in je accessoires of in je meubels.

Moderne materialen

De materialen die je gebruikt in je interieur spelen ook een grote rol in hoe het eruit komt te zien. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar moderne materialen. Denk bij zulke materialen aan glad afgewerkt hout, glas, kunststof, leer, chroom, fluweel en linnen. Deze materialen kun je gebruiken in zowel je meubels als in je accessoires.

Een trendy vloer

Met de vloer leg je de basis voor je interieur. Het is daarom goed om te weten welke vloeren passen bij een moderne woonstijl. Vloeren waarmee je zorgt voor een moderne touch in huis zijn onder andere houten vloeren, tegelvloeren, betonvloeren, PVC-vloeren en gietvloeren. Als je nog op zoek bent naar een leuk patroon, dan is het visgraatpatroon er eentje om in de gaten te houden. Dit is momenteel ontzettend trendy en past ook perfect binnen een moderne woonstijl.

Deuren met glas

Wat we ook veel terugzien in moderne interieurs, zijn deuren met glas. Dat is dan ook niet gek, want door deuren met glas te gebruiken zorg je naast een moderne uitstraling ook nog voor wat extra lichtinval in huis. Van een moderne voordeur met glas tot binnendeuren met glas, er zijn mogelijkheden genoeg. Dit is dan ook zeker het overwegen waard als je hier nog niet over beschikt.

Grote ramen

Grote ramen zijn ook populair in de moderne woonstijl en dat is natuurlijk niet zonder reden. Niet alleen zijn grote ramen een mooie toevoeging, ook zorg je voor veel lichtinval in huis. En hoe meer daglicht je hebt, hoe beter. Als je momenteel maar weinig ramen hebt of hele kleine, is het goed om daar verandering in te brengen. Ook een schuifpui is het overwegen waard. Met deze investering zorg je in één klap voor een moderne touch in huis én meer lichtinval. Het is wel belangrijk om je schuifpui goed te onderhouden. Merk je dat je schade hebt of iets niet helemaal goed meer werkt? Los dit dan zo snel mogelijk op, zodat ergere problemen worden voorkomen. Voor een schuifpui reparatie zit je bij Lock Secure goed.

Deze tips helpen je op weg met het creëren van een moderner interieur. Ga hier dus zeker mee aan de slag als je van jouw ouderwetse woonstijl af wilt, want hiermee maak je al een wereld van verschil!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie