Afbeelding
Foto Unsplash

Het belang van een goede bedrijfsbeveiliging als ondernemer

20 februari 2023 om 11:34 Partnercontent

Een veilige onderneming begint bij het beveiligen van jouw bedrijf. Hoewel het een ontzettend belangrijk onderdeel van elke onderneming zou moeten zijn. Wordt de beveiliging van een bedrijf vaak ‘vergeten’ of uitgesteld. Toch kunnen er veel dingen mis gaan wanneer jouw bedrijf of bedrijfspand niet goed beveiligd is. Denk aan inbraak en/of diefstal, vandalisme of cybercrime. Wanneer jij als bedrijf niet beschikt over een goede bedrijfsbeveiliging. Kan het moeilijk zijn om dit soort zaken tegen te gaan of om de daders te traceren. Een goede bedrijfsbeveiliging zou dan ook stap één moeten zijn voor elke ondernemer.

Waarom is het belangrijk om jouw bedrijf te beveiligen
Een bedrijf beveiligen is ontzettend belangrijk om een aantal redenen. Misschien lopen er dagelijks ontzettend veel mensen in en uit. Of is jouw bedrijfspand gesitueerd in een wijk waar regelmatig diefstal of overlast voorkomt. Daarnaast wordt een beveiliger tegenwoordig vaak multifunctioneel ingezet. Een aantal redenen waarom een goede bedrijfsbeveiliging zo belangrijk is lichten wij hier verder toe:

-       Wanneer jij beschikt over een bedrijfspand dan straal jij als onderneming professionaliteit uit wanneer je een beveiliger in dienst hebt. Vaak wordt de taak van de beveiliger gecombineerd met het ontvangen van gasten of medewerkers, sleutelbeheer of identiteitscontrole. Daarnaast houdt de beveiliger de controle op het naleven van regels en houdt hij/zij toezicht op ongewenst gedrag.

-       Met de juiste beveiliging zorg jij niet alleen voor de veiligheid van jouw pand, maar ook voor de veiligheid van jouw medewerkers. Misschien wel nog belangrijker!

-       Door beveiliging in te schakelen verminder jij risico’s. Je hebt immers minder kans op diefstal, geweldpleging of ongewenst gedrag.

-       Beschik jij over een groeiend bedrijf? Dan is de kans groot dat je een grote opslag hebt waar goederen bewaard worden. Wanneer jouw bedrijf groeit, groeit ook de waarde van deze goederen in de opslag. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om deze items goed te beveiligen tegen diefstal of andere ongewenste zaken.

Welke soorten beveiliging zijn er?
Wanneer je besloten hebt om jouw bedrijf te beveiligen is het belangrijk om goed na te denken welk soort beveiliging bij jouw bedrijf past. Er zijn verschillende manieren waarop jij beveiliging voor jouw bedrijf kunt inzetten:

-       Je kunt kiezen voor een alarmsysteem. In vrijwel elk beveiligingsplan zal een alarmsysteem aangeraden worden. Op deze manier kan er snel actie ondernomen worden door de snelle schakeling tussen de beveiliging en de meldkamer.

-       Camerabeveiliging is net als een alarmsysteem bijna niet meer weg te denken uit de huidige beveiligingsmogelijkheden. Op deze manier kun je ongewenste personen identificeren en criminaliteit aanpakken. Ook zorgt het ervoor dat criminelen minder snel voor jouw pand kiezen omdat ze natuurlijk liever niet herkent en opgepakt willen worden.

-       Mobiele Surveillance wordt tegenwoordig ook steeds vaker ingezet. Zeker wanneer jouw bedrijf op een afgelegen bedrijventerrein ligt, kan het prettig zijn dat het terrein regelmatig gecontroleerd wordt. Door te kiezen voor mobiele surveillance bij een beveiligingsbedrijf wordt dit allemaal voor jou geregeld. Het is belangrijk dat surveillances altijd uitgevoerd worden op wisselende tijdstippen zodat hier geen routine zichtbaar is.

-       Iedere dag lopen er mensen het bedrijf in- en uit. Door te kiezen voor toegangscontrole controleer jij wie er naar binnen mag en zorg je voor een veilige werkomgeving van jouw medewerkers.

-       Hoewel het beveiligen van jouw fysieke pand en medewerkers ontzettend belangrijk is. Mag het digitale stukje niet vergeten worden. De samenleving is steeds meer ingericht op digitalisering en ook dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo kan jouw bedrijfssysteem gehackt worden of kun je het slachtoffer worden van phishing. Het is daarom ontzettend belangrijk om ook het digitale gedeelte goed te beveiligen.

Zorgen voor een goede bedrijfsveiligheid is een goede investering
Wanneer jij zorgt voor een goede bedrijfsbeveiliging zou je dit kunnen zien als een mooie investering. Hoewel het inschakelen van een professioneel bureau voor de beveiliging, of het aanschaffen van beveiligingsapparatuur gezien kan worden als een flinke investering. Pluk je hier op termijn de vruchten van. Je hoeft je immers geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw bedrijf. In deze situatie zou je kunnen stellen; voorkomen is beter dan genezen. Je wil immers niet in een situatie belanden waar je jouw bedrijf moet sluiten omdat een groot deel van jouw voorraad gestolen is. Bepaalde beveiligingskosten die jij als ondernemer doet zijn ook nog eens aftrekbaar bij de belastingdienst. Dat is altijd mooi meegenomen!

Een goede bedrijfsbeveiliging is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van jouw goederen, maar ook voor de veiligheid van jouw medewerkers. Het zou dan ook bij iedere ondernemer bovenaan op de lijst moeten staan! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie