Afbeelding
Foto Pexels

5 reden waarom je eigen website moet maken

16 mei 2022 om 12:43 Partnercontent

Je kunt talloze redenen bedenken om een eigen website te maken. Is het niet voor je eigen bedrijf, dan wel om bijvoorbeeld te bloggen of om jouw foto’s te delen. Op een eigen website kan je volledig je eigen gang gaan en delen wat je wilt. Het is immers van jou en niemand anders. Dit is natuurlijk iets dat je kunt uitbesteden. Maar waarom zou je niet gewoon zelf een website maken? Om jou op weg te helpen geven we je in dit artikel 5 tips voor het maken van een eigen website.

Goedkoper

De eerste reden die we willen geven voor het zelf maken van een website, gaat toch om de kosten. Laat duidelijk zijn dat het zelf oriënteren op een website meer tijd gaat kosten. Maar uiteindelijk ben je er in eerste instantie hoe dan ook minder geld aan kwijt. Een goede website laten maken door een kenner kost al snel meer dan 1000 euro. Geld dat je ongetwijfeld goed kan gebruiken voor andere dingen. 

Als jij bijvoorbeeld na of voor werk aan de slag gaat met je eigen website, dan zul je hier ook weinig ‘werktijd’ aan verliezen. Geef jezelf de tijd alles goed in je op te nemen en met een beetje doorzettingsvermogen heb je binnen no-time een prachtige eigen website. Helemaal alleen voor jou en door jezelf ontwikkelt. Hoe vet is dat?

Onafhankelijk

Buiten de hoge prijs kan het ook onaangenaam zijn om afhankelijk van anderen te zijn. Het is natuurlijk geweldig als jij zelf volledig de controle hebt over jouw eigen website. Je zult merken dat jouw website na verloop van tijd de nodige updates moet hebben, aangezien informatie nu eenmaal gaat veranderen. Het is dan natuurlijk hartstikke fijn als je dit zelf kunt aanpassen, zonder dat je hier weer iemand voor moet inhuren. En dus ook weer moet gaan betalen. 

Online wanneer je maar wilt

Als jij er een beetje gas op geeft kan je precies op het door jouw gewenste moment een website online hebben staan. Een website die volledig naar jouw wens is, de kleuren van je dromen bevat en precies de pagina’s die je nodig hebt bevat. Je hebt 0,0 contact met een websitebouwer en kiest volledig het eigen tempo van ontwikkelen. Zo kun je ervoor kiezen om een website al binnen een week online te hebben, terwijl die bij uitbesteden door de drukte zomaar een paar weken in beslag kan nemen. Wat dat betreft is die vrijheid fantastisch.

Zelf een website maken is leerzaam

Het blijkt dat mensen blij worden van groeien en leren. Wanneer jij vanuit het niets een website wilt creëren, kun je er niet omheen dat je hiervoor de nodige informatie moet opdoen. Je zult merken dat je in een relatief korte tijd enorm veel gaat leren. Het grote voordeel in dit geval is dat je het, in tegenstelling tot vroeger op school, direct in de praktijk kunt gaan toepassen. Wel zo prettig, aangezien je als het ware spelenderwijs leert. Je bent lekker aan het rommelen en kunt direct dingen aanpassen waar je bijvoorbeeld over gelezen hebt. 

Voldaan gevoel

De kans is aannemelijk dat jij na afloop van het ontwikkelen van jouw eigen website een goed gevoel hebt. Natuurlijk is de makkelijkste optie om dit uit te besteden. Niemand zal je hier dan ook in tegenhouden. Toch is het voldane gevoel bij mensen iets dat je soms gewoon nodig hebt. Hoe vet is het om te zeggen dat jij die website helemaal zelf hebt ontwikkeld. En dat terwijl je nog nooit van je leven ook maar iets met software of laptops te maken hebt gehad. Mensen zullen versteld staan van je kunsten en zelf zit je zonder twijfel lekker te genieten van je eigen creatie. 

Ga ervoor!

In dit artikel heb je gelezen waarom het goed is om een eigen website te maken. In eerste instantie kan dit een fantastisch voldaan gevoel opleveren, door het feit dat je een ‘probleem’ helemaal zelf hebt opgelost. Daarnaast heb je bij het zelf maken van de website volledige de controle in handen en kun je eraan werken wanneer je wilt. 

Ook kun je bepaalde aspecten op de website aanpassen wanneer je maar wilt. Je zult namelijk altijd zien dat je dingen toch opeens anders wilt hebben. Dat is menselijk. Wel zo rot als je dat steeds moet doorgeven aan de ontwikkelaar. Helemaal als er binnen jouw bedrijf of website om de zoveel tijd iets veranderd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie