Afbeelding
Foto Pexels

Onmisbare accessoires voor tijdens de komende vakantie

Partnercontent

Uit de Internationale Vakantiemonitor blijkt dat circa 80% van de Nederlandse gezinnen een goed beeld heeft van hun vakantieplannen voor de komende zomermaanden. Nederlanders kiezen er opvallend vaak voor, om naar een Zuid-Europese bestemming af te reizen. Wat neem je mee tijdens de vakantie? Naast de tent, je koffer met kleding en de camera kan dat een gameconsole voor je kinderen met bijpassende Nintendo Switch accessoires of PS5 accessoires zijn. Je wilt schade aan deze apparaten voorkomen; een hoesje is onmisbaar. Terwijl je kinderen zich vermaken met hun Nintendo Switch of PS5, heb jij de mogelijkheid te genieten van een goed boek of bijvoorbeeld je favoriete tijdschrift.

Hoesje voor je mobiele telefoon en tablet

Steeds minder Nederlanders nemen een fototoestel mee op vakantie. Zij gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om de mooiste plekjes op hun vakantiebestemming vast te leggen. Niet gek, daar de camera’s van mobiele telefoons de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn. Onder meer Apple en Samsung hebben de camera’s in hun smartphone een flinke upgrade gegeven ten opzichte van de camera’s in oudere modellen. Een ander voordeel van het gebruik van een mobiele telefoon is het feit, dat je deze veel makkelijker met je meedraagt. Net als voor bijvoorbeeld de Nintendo Switch en PS5 geldt ook voor een mobiele telefoon dat het sterk aan te raden is, deze te combineren met een bijpassend hoesje. Het voorkomt dat het toestel beschadigd raakt op vakantie. 

Zuid-Europese bestemmingen in trek bij de Nederlandse toerist

Zoals reeds genoemd werd, zijn de Zuid-Europese bestemmingen in trek bij de Nederlandse vakantieganger. Opvallend is de populariteit van de Zuid-Europese eilanden. Denk aan eilanden als Tenerife, Kreta, Madeira, Santorini en Zakynthos. Waar vorig jaar nog zo’n 39% van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land koos, ligt dat percentage dit jaar tien procent lager op 29%. Als voornaamste reden voor de populariteit van Zuid-Europese bestemmingen noemt men het mooie weer in landen als Spanje, Italië en Frankrijk. Vorig jaar zomer liet ons zien, dat je allerminst een garantie op mooi weer in Nederland hebt. Het aantal zomerse dagen viel het afgelopen jaar tegen; het aantal lag veel lager dan het gemiddelde over de laatste decennia. Ook is het makkelijker geworden een vakantie naar het buitenland te boeken, daar veel landen hun maatregelen sterk versoepeld hebben. 

Aantal geboekte vakanties valt mee

Opvallend is dat hoewel een groot deel van de Nederlandse gezinnen al weet waar zij de komende zomerperiode naar toe willen reizen, slechts de helft daarvan hun vakantie reeds geboekt heeft. De Internationale Vakantiemonitor laat zien dat 41% van de Nederlanders een accommodatie heeft gereserveerd, de rest moet dat nog doen. Dit geldt overigens niet alleen voor Nederlandse vakantiegangers. Ook toeristen uit Frankrijk en Duitsland zijn relatief laat met het boeken van hun vakantie. De onzekerheid rond onder meer de oorlog in Oekraïne wordt als belangrijke reden genoemd.

advertentie